Radio 538 onder vuur nadat het een streaker inhuurt om naakt voor zangeres Maan te dansen: zij schrikt zich rot en huilt keihard

Radio 538 onder vuur nadat het een streaker inhuurt om naakt voor zangeres Maan te dansen: zij schrikt zich rot en huilt keihard

Dit is echt te gek voor woorden.

Radio 538 is serieus onder vuur gekomen vanwege de manier waarop de radiozender omging met zangeres Maan toen die daar, op 17 november, een liedje zong. In het programma Frank en Vrijdag Show had 538 een streaker ingehuurd die voor Maan stond te dansen. Naakt. Maan stond te zingen met haar ogen dicht. Toen ze om zich heen keek zag ze, aldus de zangeres zelf, "opeens een piemel" voor haar gezicht. Ze raakte daar, niet zo heel gek, overstuur van en begon te huilen.

Hier is een korte versie van het tafereel. Let wel, Radio 538 sneed de clip af op het moment waar Maan in tranen uitbarstte:

De NOS heeft de hele radioclip. Het duurt maar 1:47 minuut in totaal, maar je moet er echt even naar luisteren. Je hóórt namelijk de paniek in Maans stem. Het arme meisje schrok zich kapot.

"Ik schrok zo erg," zei ze dan ook huilend. "Er zat opeens een naakte piemel voor mijn gezicht. Ik was al een beetje zenuwachtig en had m'n ogen dicht. Opeens zag ik een naakte man voor mij."

Programmamakers Frank Dane en zijn matties begonnen eerst keihard te lachen. Pas na een seconde of dertig hadden ze door dat Maan écht van slag was. "Het is misgegaan," zeiden ze vervolgens. "Wij hadden een streaker geregeld die een rondje zou gaan dansen en dan weer wegloopt. Dit is nooit de bedoeling geweest, sorry."

Nooit de bedoeling geweest? Je dacht dat een zangeres het geweldig leuk zou vinden om lastig te worden gevallen door een naakte gek?

Zanger Tim Knol vindt de actie van Radio 538 terecht zo onacceptabel dat hij oproept tot een boycot van de radiozender:

Op Facebook legt Knol uit:

Screen Shot 2017-12-04 at 06.57.23

Ook andere BN'ers veroordelen het wangedrag van Radio 538. Eric Corton schrijft bijvoorbeeld op Twitter:

"Godskolere."

Schrijfster Aafke Romeijn:

"Ik wil meer ophef hierover want het is zo naar en dom."

En 3FM-dj Frank van der Lende:

"Ah... arme lieve Maan."

Om 12:00 vanmiddag is Maan opnieuw te gast in het programma van Frank Dane. Dan zullen zij én de dj samen een reactie geven. Met andere woorden, Radio 538 spant Maan even voor Franks karretje om zijn reputatie te redden, wetende dat Maan als zangeres afhankelijk is van de goodwill van radiozenders.

Als Maans ouders ook maar iets van invloed hebben op haar dochter moeten ze die nu aanwenden om haar duidelijk te maken dat ze vooral niet naar het programma moet gaan en dat ze Radio 538 de oorlog moet verklaren. Kom voor jezelf op: het publiek vindt dat alleen maar mooi. Niks geen 'lief meisje' straks bij de uitzending. Als ze al komt, dan moet ze een pitbull zijn die Dane even goed de waarheid vertelt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties