Rechts-radicale krakers belaagd door tegenstanders: ruiten ingegooid en vuurwerk afgevuurd

Geen categorieapr 21 2018, 19:00
Dit hebben we natuurlijk met zijn allen zien aankomen, maar dat het zo snel zou gebeuren, dat verbaast mij ook. Leden van het rechts-radicale 'Identitair Verzet' hebben in Amsterdam een huis 'gekraakt' (ze kregen de sleutel) om te protesteren tegen de groep uitgeprocedeerde asielzoekers 'We Are Here'. Dat zou eventueel alleen kunnen leiden tot een gewelddadige confrontatie, maar dat duurde nog geen eens een dag.

In Amsterdam-Oost zijn de ruiten ingegooid van een woning waar leden van Identitair Verzet hun intrek hebben genomen. De daders zijn tegenstanders van deze rechts-radicale groep. Zij zijn niet aangehouden, meldt AT5.

Buurtbewoners zeggen tegen AT5 dat er ook met vuurwerk naar het huis is gegooid. De politie stelt een onderzoek in en houdt de situatie in de gaten. Voorlopig is er extra toezicht in de wijk.

Veel empathie kan ik niet opbrengen jegens de Identitairen, want wat zij deden was een regelrechte provocatie richting de groep 'We Are Here'. Natuurlijk ben ik tegen het geweld dat gebruikt is tegen de rechts-radicalen, want in een beschaafd land gebeuren dit soort dingen niet. Toch is dit een symptoom van een maatschappelijke ontwikkeling waar ik eng van wordt. Meer nadruk om actie en confrontatie en minder nadruk op beschaafd gedrag en conversatie.
Dit soort acties zullen steeds vaker voorkomen in Nederland en Europa. De sociale en culturele fricties blijven wringen tot het echt goed klapt. Ik wil hierin helemaal niet cynisch zijn, maar het is het menselijke aspect en sociale interactie dat aan deze ontwikkeling ten grondslag ligt. Laten we hopen dat dit niet escaleert.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten