Rechtse omroep Ongehoord Nederland krijgt groen licht voor toetreding tot NPO

Rechtse omroep Ongehoord Nederland krijgt groen licht voor toetreding tot NPO

Wilders houdt een toespraak temidden van landbouwwerktuigen op het Malieveld. Bron: Screenshot YouTube.

Ongehoord Nederland, (ON!) de omroep van voormalig oorlogsverslaggever Arnold Karskens die zich richt op PVV- en FVD-kiezers, krijgt van de Raad voor Cultuur een positief advies om vanaf 2022 programma's te mogen uitzonden op de NPO-radio- en -tv-zenders. Dat maakt de organisatie zelf bekend. Ook de omroep ZWART van rapper Akwasi mag doorstromen naar de publieke omroep.

"De raad hecht er sterk aan dat de publiek omroep een podium blijft waar alle mogelijke stemmen gehoord worden. De nieuwe omroepen ON! en ZWART zijn volgens de raad van toegevoegde waarde, omdat zij een herkenbare stroming vertegenwoordigen, nieuwe doelgroepen bedienen en de verscheidenheid van het aanbod vergroten," aldus de raad in een persbericht.

Op social media toont de potentiële aspirant-omroep van Karskens zich opgetogen over het besluit: "Omroep ON! zet een belangrijke stap naar toetreding publiek bestel," schrijft de omroepvereniging: "Dank aan alle leden voor de steun!"

De laatste stap is echter nog niet gezet. Minister Arie Slob, of zijn opvolger, moet voor 1 augustus op basis van het advies van de Raad voor Cultuur beslissen of Ongehoord Nederland en ZWART ook daadwerkelijk toetreden tot het omroepbestel. Maar een afwijzing zal lastig zijn, gezien het positieve advies en het al eerder behalen van het benodigde ledenaantal.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties