Rechtszaak tegen Google vanwege het onderdrukken van blanke conservatieven

Rechtszaak tegen Google vanwege het onderdrukken van blanke conservatieven

Meestal is het de andere kant op en klagen linkse politiek-correcte mensen blanke mensen aan voor alles en nog wat. Nu is het andersom. Twee ex-werknemers klagen Google aan vanwege hun vermeende anti-blanke mannen en anti-conservatieven beleid.

De twee personen, waaronder James Damore, zijn hun baan verloren bij Google door een sceptische opmerking tegen een moslim en een document dat werd rondgestuurd om de politieke eenzijdigheid van het bedrijf aan te kaarten.

De controverse gaat deze week verder, nu Damore samen met een andere ex-collega een rechtszaak is gestart tegen het bedrijf. De aanklacht: Google zou in zijn ‘strijd voor sociale gerechtigheid’ stelselmatig blanke, conservatieve werknemers ‘verbannen, kleineren en straffen’. Politiek correct groepsdenken wordt daarbij aangemoedigd, terwijl afwijkende meningen de kop worden ingedrukt.

Damore en Gudeman beweren dat sommige managers zwarte lijsten bijhouden van rechtse werknemers en bekende Trump-aanhangers van de Google Campus in Silicon Valley proberen te weren. Ook zou Google bonussen hebben beloofd aan werknemers die Damore’s memo publiekelijk afkeuren.

Wanneer een interne organisatiecultuur andersdenkenden wegpest, dan ontstaat er dogmatisch denken, waarbij er niet afgeweken wordt van het heersende denkpatroon. Dit is gevaarlijk, niet alleen voor sociale en institutionele onderdrukking binnen de organisatie, maar ook voor het werkproces. Als er specifieke mensen geweerd worden, dan wordt er geen gebruik gemaakt van potentiële goede ideeën.

Het is an sich erg hypocriet van zo innovatief en progressief bedrijf dat het zulke interne processen er op na houdt. In deze polariserende tijden moeten dit soort grote bedrijven een goed voorbeeld zijn voor de rest van de samenleving. Andersdenkenden bij elkaar brengen, om zo te komen tot goed en kwalitatief beleid.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties