Recordverkoop zelfverdedigingswapens in Duitsland

Geen categoriejul 31 2016, 20:00
Door de recente aanslagen is de verkoop van zelfverdedigingswapens in Duitsland sterk gestegen meldt RT. Uit gegevens van de Duitse politie blijkt dat in de eerste helft van 2016 het aantal wapenlicenties met 402.301 is gestegen. Dat is een toename van vijftig procent vergeleken met vorig jaar.
In Duitsland geldt klein wapenbezit - “Kleiner Waffenschein” - voor zelfverdedigingswapens als gaspistolen en alarmpistolen. Het checken van iemands achtergrond of psychische gesteldheid is voor het bemachtigen van een licentie voor deze wapens niet nodig. Het is voldoende om meerderjarig te zijn en geen crimineel verleden te hebben. Echter, het is weer niet toegestaan om de wapens in het openbaar te dragen (dat geldt overigens ook voor licenties voor echte vuurwapens).
Ingo Meinhard, de managing director van de German Gunsmiths and Arms Dealers Association (VDB), zei tegen de Duitse krant Die Welt: 'De klanten komen uit alle lagen van de bevolking, van gewone arbeiders tot professoren.' Meinhard waarschuwde wel voor de stijging van illegaal wapenbezit wat vaak wordt aangeschaft via Darknet of de zwarte markt. Dit vormt 'a major problem' in Duitsland, zo zei hij.
Enkele Duitse parlementariërs hebben daarom al aangedrongen op aanscherping van de vuurwapenwet. Irene Mihalic van De Groenen en zelf voormalig agente wil zelfs ceremoniële wapens afschaffen. Zij zei tegen Die Welt: 'Het is al jaren bekend dat dergelijke ceremoniële wapens al te vaak en al te gemakkelijk worden omgebouwd tot vuurwapens.'
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten