Red Bull blundert, Max Verstappen start morgen vanaf P7. Pole gaat naar Hamilton

Red Bull blundert, Max Verstappen start morgen vanaf P7. Pole gaat naar Hamilton

De kwalificatie voor de Grand Prix van Spa was een puinhoop. De reden? Regen.

Slecht nieuws voor Max Verstappen. De coureur van Red Bull, die eerder deze maand te horen kreeg dat teamgenoot Daniel Ricciardo aan het einde van het seizoen naar Renault verkast, stelde vandaag enorm teleur met een magere zevende plek tijdens de kwalificatie. Dat kwam echter niet door hemzelf en ook niet door zijn motor (van het geplaagde Renault): zijn team maakte een grote inschattingsfout waardoor het bij voorbaat al onmogelijk lijkt voor Max om morgen op het podium te komen.

Het AD legt uit:

Alle coureurs probeerden het, maar dat bleek een onmogelijke missie. Zeker toen het na twee minuten serieus begon te plenzen. Al gewisseld naar intermediates bleek ook die compound een paar rondes te glad, maar toen het vervolgens ophield met regenen en het asfalt weer opdroogde, kwam het dilemma. Naar binnen en vertrouwen op je tijd? Of doorrijden? Max Verstappen wilde wel buiten blijven, maar had niet genoeg brandstof voor nog een ronde. ,,Ik had geen benzine meer, vandaar dat ik naar binnen moest. We stellen de auto af op het droge, en het voelde gewoon oké, alleen ik had de motor ingesteld op één ronde'', aldus Verstappen voor de camera van Ziggo Sport. Uiteindelijk moest hij dus naar binnen, juist toen de tijden kelderden. Het moest nog sneller, maar daar hadden ze bij Red Bull de wapens niet meer voor.

Het was een misser van formaat, zéker als je bedenkt dat Ricciardo het met P8 nog een beetje slechter deed. Beide Red Bulls gingen dus de mist in. Dat is al erg genoeg, maar wat het zo mogelijk nog erger maakt is dat de Force Indias van Esteban Ocon en Sergio Perez de twee Red Bulls ver achter zich hielden. Zij starten morgen vanaf P3 en P4.

Ook Ferrari stelde teleur. Het enige goede nieuws voor de Italiaanse renstal is dat Sebastian Vettel morgen wél vanaf de eerste rij (P2) begint, en dus meteen de aanval moet kunnen openen op Lewis Hamilton van Mercedes. Tijdens de trainingen bleek Ferrari superieur te zijn op dit circuit. Als Vettel er morgen niet in slaagt om Hamilton te verslaan zal dat een geweldige domper zijn voor Ferrari... en kon het weleens einde oefening betekenen voor Vettels kampioenschapsambities.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer