Regeringspartij D66 wil lachgasverbod vermijden: "D66 kiest liever voor een realistische aanpak"

Geen categoriedec 10 2019, 17:00
Regeringspartij D66 wil het kabinetsplan om van lachgas een softdrug te maken, torpederen. Daarmee gaan ze (wederom) tegen hun coalitiepartners in en ontstaat er wéér frictie tussen de regeringspartijen.
Even leek er eensgezindheid te bestaan bij de kabinetspartijen, zoals te lezen valt in dit citaat van het AD:

"Gisteren werd bekend dat het kabinet, na gedegen onderzoek door wetenschappers, de komende maanden wil regelen dat lachgas een softdrug wordt. Hierdoor wordt het bezit, de handel, verkoop, vervoer en de productie van dit geestverruimende middel verboden. Recreatief gebruik van lachgas blijft wel toegestaan."

Toch geen eensgezindheid dus! Maar laten we, voor we verder gaan, ook even stilstaan bij het feit dat ze bij het AD denken dat lachgas een 'geestverruimend middel' is, haha! Maar terug naar D66 en het lachgasverbod.
D66'ers vinden het besluit 'overhaast'. En niet zozeer omdat ze de wetenschappers (die zeggen dat het slecht voor je is) niet geloven, maar meer omdat ze zo nogal slecht uit de verf komen en de verkiezingen naderen. Ze willen volgens mij gewoon niet bekend komen te staan als 'anti-plezier partij'.
Want waar D66 rond thema's als nepnieuws, de sleepnet wet en het referendum er alle blijk van geeft de burger niet te vertrouwen en bang is dat de burger makkelijk en snel wordt misleid, geloven ze ineens niet in 'verbieden en criminaliseren' en wél in de kracht van 'goede voorlichting geven'. "D66 kiest liever voor een realistische aanpak," zegt D66-Kamerlid Antje Diertens.
Hou toch op. Jullie zijn gewoon bang dat het stemmen gaat kosten omdat lachgasgebruik populair is onder jullie achterban.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten