Reizigers kunnen last verwachten door RET

Geen categoriefeb 09 2011, 22:06
Reizigers in de regio Rotterdam moeten rekening houden met flinke vertragingen en veel drukte in tram, bus en metro. De RET heeft op die dag namelijk aangekondigd dat zij actie zal voeren tegen de plannen van het kabinet Rutte-Verhagen.
De medewerkers protesteren tegen de bezuinigingsplannen voor het openbaar vervoer.
Zoals we kunnen verwachten van socialisten staat de SP als één man achter de actievoerders. De rest van Nederland - met name het deel dat gebruik maakt van het OV - zal de aankondiging en het ongemak iets minder voor lief nemen.
De Weekkrant heeft een lijst gepubliceerd met de gevolgen voor specifieke metro-, tram- en buslijnen. Mocht u in de regio Rotterdam wonen en werken en op die dag van plan zijn met het OV te gaan, kijkt u de lijst dan even door. Grote kans dat het verstandiger is om toch maar de auto - of de fiets - te pakken.
Blijkbaar zijn er nogal wat organisaties, vakbonden en andere groeperingen die denken iets te bereiken met dit soort acties. Jammer, want het enige resultaat ervan is dat Jan met de pet niet goed naar zijn werk kan - het kabinet zal de bezuinigingsplannen er ondanks alle kritiek toch doordrukken; er rest de regering geen andere mogelijkheid gezien de economische situatie en de grootte van de volledig uit de hand gelopen welvaartsstaat.



Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten