Rekenkamer kan 3 miljard aan uitgaven door Rutte III niet verklaren

Rekenkamer kan 3 miljard aan uitgaven door Rutte III niet verklaren

Blijkbaar maken ze er een beetje een potje van in het kabinet van Rutte. Zo'n 3 miljard euro aan extra uitgaven heeft geen bestedingsplan. Natte vingerwerk dus! Via de Telegraaf.

De Rekenkamer bestaat natuurlijk voornamelijk uit van die nerds die bij iedere regel tekst en elke losse euro proberen te achterhalen of die daar wel hoort. Voor zo'n drie miljard euro is dus totaal geen onderbouwing te vinden. Geen uitleg waarom dat geld juist aan een bepaalde post is toegekend, geen manier om vast te stellen of die besteding goed of fout is, of überhaupt welk resultaat ermee moet worden bereikt.

Dit is een beetje niveau 'meer geld naar de zorg' maar niet zeggen of het naar de verpleegster, een medicijn, ziekenhuis of een doos pleisters gaat. 'Nou zeg Wout, zo dom zal het toch niet zijn? Je doet nu net of de kans bestaat dat er straks voor drie miljard aan pleisters wordt besteld!' Nou, de Rekenkamer beweert dat de verklaring niet alleen in de begrotingsstukken mist, maar óók brieven en beleidsnota's aan de Kamer geven totaal geen verklaring! Het parlement zit dus gewoon met drie miljard euro aan uitgaven waar geen reden voor wordt gegeven.

Wéér heeft het kabinet heel wat uit te leggen en wéér gaat het om een paar miljard die ergens een verklaring behoeft. De Rekenkamer drukt zich nog voorzichtig uit en noemt het 'moeilijk navolgbaar' maar met zulke bedragen mag je prima van 'teringbende' spreken.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties