Rellen in Londen: met dank aan de heerschappij van de onderklasse

Geen categorieaug 10 2011, 20:29
Het moet maar eens gezegd worden: de relschoppers behoren tot de maatschappelijke onderklasse. Een klasse die financiëel geheel afhankelijk is van de overheid, waarin alleenstaande moeders eerder regel dan uitzondering zijn, en die in alle opzichten van God los is.
Kortom: de maatschappelijke onderklasse. Of, in minder vriendelijke woorden: het plebs.
Decennialang hebben we het plebs opgehemeld in het westen. Oh wat zouden we een mooie samenleving krijgen als deze figuren meer macht en invloed hadden. Als zij het voor het zeggen hadden. Als er voor ze gezorgd werd door een 'bemoederende overheid'.
Nu plukken ze in het Verenigd Koninkrijk de vruchten van deze destructieve illusie. Het plebs is en blijft het plebs. Er is een reden dat onze voorouders op ze neer keken en ze vooral geen grote macht wilden geven; daar kunnen ze namelijk helemaal niet mee omgaan. Je kunt er op los social engineeren, maar dat haalt uiteindelijk niets uit.
Het grootste probleem van het plebs is dat ze cultureel onderontwikkeld zijn; wat ze zélf graag zo willen houden. Als je ze afhankelijk maakt van de overheid wordt dit alleen maar érger. Dan verliezen ze ieder spoortje zelfrespect - en respect voor hun sociale meerderen - dat ze ooit bezaten. Ze hoeven niet meer voor zichzelf te zorgen en raken ervan overtuigd dat ze de rest van de wereld gewoon kunnen plunderen; daar hebben ze immers 'recht' op.
Sociaaldemocraten hebben deze type's jaar in, jaar uit verteld dat ze alles kunnen hebben dat ze willen. En dat als ze niet 'tevreden' zijn dit de schuld is van de rest van de maatschappij; ondernemers, werknemers, kortom, mensen die niet de hele dag op hun kont zitten, onthouden ze waar ze 'recht' op hebben.
De échte oplossing voor dit probleem bestaat er dan ook uit om het plebs weer zelfredzaam te maken. Dat zullen ze ongetwijfeld in het begin niet toejuichen, maar so be it. Daar hoeft geen rekening mee gehouden te worden. Ze moeten het bittere medicijnen inslikken; of ze dat nu willen of niet.
Vandaar dat dit een prima initiatief is:

Stephen Mains wil dat veroordeelde relschoppers hun uitkering kwijtraken. “Belastingbetalers moeten niet hoeven bijdragen aan mensen die eigendommen hebben vernield, die hebben geplunderd en die geen respect tonen voor het land dat hen onderhoudt.”

Mains krijgt veel bijval, want de petitie was woensdag voor het middaguur al door meer dan 50.000 mensen ondertekenend. Bij 1000.000 handtekeningen wordt het voorstel naar het Britse Lagerhuis gestuurd.

Het is opvallend dat de gemiddelde Brit prima doorheeft wat het probleem is en hoe dit opgelost kan worden, terwijl links Europa al weer de oude talking points van stal heeft gehaald: dat de relschoppers niet genoeg 'geholpen' worden, dat ze nóg meer gratis en voor niets moeten krijgen.
Het plebs is de afgelopen jaren te afhankelijk geworden van de overheid. Tijd om daar verandering in te brengen. En wel meteen.
Oh, en laten we ook meteen ophouden met het ophemelen van het plebs; van mensen zonder normen en waarden, en gespekt van wat voor (culturele) ontwikkeling dan ook. Dit soort lieden moeten gezien worden als het uitschot van de maatschappij, niet als een voorbeeld voor de rest. 
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten