shutterstock 1749703703

Verbodsfetisjisten RIVM en Raad voor de Volksgezondheid gaan los: alcohol weg uit supermarkten en snackbars dicht

Geen categorieapr 07 2021, 19:30
De enorme betutteling van Nederlanders gaat gestaag door: de Raad voor de Volksgezondheid & Samenleving zou graag willen dat Nederlandse gemeenten meer bevoegdheden krijgen om snackbars en junkfoodketens uit steden te weren. Ondertussen roept ook het RIVM op om alcohol uit supermarkten te verbannen.
De beste manier om de gezondheidsproblemen aan te pakken zou zijn om de gemeenten meer bevoegdheden geven, aldus de Volksgezondheidsraad. Ze willen dat Nederlandse gemeenten de mogelijkheid krijgen om een zogenaamd overschot aan snackbars en fastfoodwinkels aan te pakken. Een fijne boodschap voor ondernemers in deze sectoren, die dankzij de coronacrisis toch al in zwaar weer verkeren.
Tegenover RTL Nieuws klagen snackbareigenaren dan ook terecht dat zij, zoals zo vaak, worden weggezet als de boosdoeners:

"Wat is nu gezond en ongezond eten? Er wordt altijd gedaan alsof je zelfmoord aan het plegen bent als je een patatje eet."

Ondertussen komen adviseurs van het RIVM met de volgende boodschap: alcohol zou alleen nog maar mogen worden verkocht in slijterijen. Ze willen ook de alcoholverkoop ontmoedigen door wijn en bier uit de supermarkten te halen. Daarnaast adviseren ze ook om suikerhoudende dranken extra te belasten, aldus de Telegraaf.
Waarmee het haast lijkt alsof men alles wat niet gezond is in de ban probeert te doen. Van de zotten: het is inderdaad problematisch dat steeds meer Nederlanders overgewicht krijgen, maar dit soort acties zal echt niet direct helpen. Als de lokale snackbar verdwijnt, gaat men gewoon thuis meer frituren. Bovendien is niet iedereen die af en toe een biertje of een frietje nuttigt direct ongezond bezig. Uiteindelijk zijn mensen ook gewoon zelf verantwoordelijk voor de keuzes die ze maken, en niet de overheid.
Maar maak dát maar eens duidelijk bij die intens vermoeiende bemoeials in Den Haag, die menen elk aspect van ons leven te moeten sturen. Ga weg, RIVM en volksgezondheids-interessantdoenerij-raad!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten