snapshot 4

Walgelijke middenpartijen plegen succesvolle Vera Bergkamp-coup, en wippen Khadija Arib: 'Verbindend voorzitter!'

Geen categorieapr 07 2021, 18:52
Zojuist zijn alle uitgebrachte stemmen van de Tweede Kamer geteld. Er werden 139 geldige stemmen uitgebracht, 74 van die stemmen gingen naar D66'er Vera Bergkamp. PvdA'er Khadija Arib en PVV'er Martin Bosma verliezen hiermee de strijd om het voorzitterschap. Nederland verliest een icoon dankzij een in het Torentje bedisselde coup tussen Mark Rutte en Sigrid Kaag.
Het zat er al een tijdje aan te komen. Vorige maand doken ineens de anonieme, laffe geruchten op over het functioneren van Arib. Het verbaasde daarom ook niemand dat D66 met een tegenkandidaat kwam om de populaire Kamervoorzitter een pootje te lichten. Via steun van vermoedelijk de VVD en CDA - de stemming is geheim - is de coup geslaagd, en hebben de rond Rutte middelpuntvliedende krachten succesvol Arib buitenspel kunnen zetten. Een schande van jewelste, uiteraard.
De voortekenen dienden zich al even aan: op Tweede Paasdag bespraken kartelkoning Rutte en zijn kroonprinses Kaag in het geniep de nieuwe Kamervoorzitter. Beide liberale konkelpartijen zullen het toen wel op een akkoordje hebben gegooid; D66 mag de Kamervoorzitter leveren, en Rutte als premier zou dan ineens niet meer zo ondenkbaar zijn. Ook niet bij een partij die de week ervoor nog een motie van afkeuring tegen hem indiende.
Helaas moet Nederland het nu gaan doen zonder de pittige voorzitter Arib, die menig Kamerlid terecht berispte en op zijn plaats zette. Voortijdige Kamerverlaters werden terechtgewezen, hetzerige filmpjesknippers aangepakt.
Een prima functionerende en neutraal opererende Kamervoorzitter aan de kant gezet voor partijpolitieke handjeklap. Het 'nieuwe leiderschap' en de politieke vernieuwingen van D66 kunnen dus, voor de zoveelste keer, in de prullenbak. Wat krijgen we nu terug? "Verbindend leiderschap." Yes! Nog maar holle kartelkreten waar de honden nog geen brood van lusten. Dáár zitten we echt op te wachten in dit land!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten