Het partijkartel in actie: Kaag en Rutte bespraken op Tweede Paasdag de nieuwe Kamervoorzitter

Het is ongelooflijk. Zo arrogant zijn Mark Rutte en Sigrid Kaag, dus. Op Tweede Paasdag hebben de partijleiders van VVD en D66 het met elkaar gehad over Vera Bergkamp, die mogelijk Tweede Kamervoorzitter wilde worden. En het ergste van alles? In het debat knipoogden Rutte en Kaag naar elkaar toen daar kritiek op kwam. Wat een ontzettende incestueuze bende is dit zeg.

Tijdens het Tweede Kamerdebat gisteren zorgde Geert Wilders ervoor dat D66-leider Sigrid Kaag flink uit haar slof schoot. De reden? Hij ontlokte haar de uitspraak dat zij en Rutte het de dag ervoor – dus op Tweede Paasdag – gehad hadden over de mogelijke kandidatuur van D66’er Vera Bergkamp voor het Kamervoorzitterschap.

Hebben jullie daarover gesproken met elkaar, vroeg Wilders aan Kaag. Nou… “Ik heb de heer Rutte gesproken,” antwoordde Kaag. “En dat is een gesprek ook om ook gewoon elkaar weer te zien en te spreken na alles wat er gebeurd is, en in tweede instantie hebben collega’s geïnformeerd over de mogelijkheden van de kandidatuur van D66.”

Wilders dook daar terecht bovenop. “Wat is daar precies gezegd?” wilde hij weten. Een prima vraag, natuurlijk, want tijdens het debat met de vorige informateurs vorige week beweerde Annemarie Jorritsma nog dat zij echt Pieter Omtzigt niet serieus naar voren geschoven had als mogelijke Kamervoorzitter omdat “een Kamervoorzitter zo niet gekozen wordt.” Haha, echt niet. Nee hoor. Dat wordt niet besloten in de achterkamertjes. Dat gebeurt allemaal op heel eerlijke, democratische wijze in alle openheid. Ja, vast.

“Daar kan ik heel kort in zijn. Ik heb een opmerking gemaakt dat wij overwegen, dat hebben we vanochtend pas bevestigd met onszelf […]… Ik heb mij persoonlijk helemaal niet met dat proces bemoeid, want u kunt zich voorstellen dat ik ook vorige week en sinds de Kamerverkiezingen wel wat anders aan mijn hoofd had,” aldus Kaag weer met dat hooghartige toontje dat ze elke keer weer aanslaat als ze wordt aangesproken op wangedrag.

“Dus terwijl de VVD geen eigen kandidaat heeft, […] gaat u toch gisteren even vlak voor dat om tien uur de deadline valt dat kandidaten zich kunnen melden, en anderhalve dag voordat we hier een nieuwe voorzitter gaan kiezen, toch even naar de heer Rutte toe en zegt u: ‘Nou weet je nog? Vorig week donderdag?’ Heeft u niet gezegd natuurlijk maar dat dacht u of dat heeft de heer Rutte begrepen, ‘heb ik de motie van afkeuring tegen je ingediend, je moet bij mij in het goede blaadje komen,’ en u gaat naar hem toe en zegt, ‘wij hebben misschien een kandidaat. Dat stinkt, mevrouw Kaag. Dat stinkt en u beïnvloedt [het proces] hiermee, of het nu ten koste gaat van mevrouw Arib of de heer Bosma, het stinkt en u beïnvloedt hiermee de procedure, anders had u wel netjes gewacht tot na woensdag. Het feit dat u dat gisteren doet, terwijl de VVD geen kandidaat heeft, vier dagen nadat u een motie van afkeuring heeft ingediend, dat stínkt.”

Natuurlijk had Wilders helemaal gelijk. Je moet wel heel naïef zijn om te denken dat Kaag en Rutte niets aan het bekokstoven waren met elkaar. Maar blijkbaar is dat toch wat Kaag ons wil doen geloven. Want zij werd boos op Wilders en beet hem toe: “U bent kampioen framing!” En kijk even naar haar gezichtsuitdrukking toen ze boos werd, want het zegt alles over het masker van elitaire zakelijkheid dat ze 99% van de tijd op heeft; het is een theatershow.

En toen was er iets dat oplettende fotografen opviel. Want na deze uitwisseling tussen Wilders en Kaag ging die laatste terug naar haar zetel. Toen ze daar plaats nam gaf Rutte haar een dikke vette knipoog… en Kaag knipoogde zelfs terug.

En raad eens op wie de VVD gaat stemmen, aldus Sjuul Paradijs, voormalige hoofdredacteur van De Telegraaf:

Deze mensen hebben honderd procent lak aan de rechtsstaat én de democratie, en het interesseert ze niet eens dat we dat allemaal weten. Ze lachen ons recht in ons gezicht uit.

Wordt voor het laatste nieuws gratis lid van mijn Telegram-kanaal… en word lid van onze gezellige groep op Facebook-alternatief MeWe!

Walgelijk. Maar zo rollen Rutte én, is nu duidelijk geworden, Kaag ook. Deze mensen zijn een schande voor de Nederlandse democratie. Een schande!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

57 reacties

 1. Max Aue

  “Je moet wel heel naïef zijn om te denken dat Kaag en Rutte niets aan het bekokstoven waren met elkaar.”

  Daarvoor is motief noch bewijs.

  1. Harry Haller

   Motieven zat. Alleen het bewijs ontbreekt.

   1. Cootje

    Het bewijs was gisteren al bekend we krijgen voor de allochtonen een gesis kamer voorzitter , blond en lid van het culturele bakfietsen club van D66 , onder elkaar bekokstooft met pinokkio . Rechtstaat bestaat al lang niet meer

 2. StemPzeweg

  Corruptie leeft hoogtij bij de Nederlandse liberalen. Duidelijk is de macht naar hun hoofd gestegen

  1. AS210854

   +++++++++

 3. Max Aue

  “Natuurlijk had Wilders helemaal gelijk. Je moet wel heel naïef zijn om te denken dat Kaag en Rutte niets aan het bekokstoven waren met elkaar. ”

  Kaag had daar een rake reactie op: zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

  1. Harry Haller

   Kaag hakkelde als een puber die zijn eerste spreekbeurt hield. Haar lichaamstaal sprak pure nervositeit en onzekerheid. En inhoudelijk was ze verre de mindere van Wilders.

   Een waardeloze premier.

 4. ikweetwatikwil

  Nou, nou, een fraai stinkzootje daar.

 5. Gebande_3

  Gelukkig kiezen PVV en FvD niet voor eenzelfde kamervoorzitter.
  Daar hebben die 2 fractievoorzitters geen onderling contact voor nodig.

  1. Max Aue

   Ik weet zeker dat Baudet en Wilders met elkaar afspraken collectief op Bosma te stemmen. In die partijen bestaat namelijk nog fractiediscipline.

   Voor de andere partijen is het een vrije en bovendien anonieme kwestie. Dat logenstraft op zichzelf al de suggestie dat VVD en D66 daar afspraken over maakten.

   1. Aborifa

    Geheime stemming. Dat is D’66 transparantie.

 6. Gebande_3

  Achterkamertjes politiek is ook niet meer wat het geweest is.
  Tegenwoordig wordt er binnen een dag verteld wie er met wie over wat gesproken heeft.
  Waar blijven de onzichtbare deals tussen partijen ?

  1. NO8DO

   Waar blijven de onzichtbare deals tussen partijen ?

   Wat dacht je van onzichtbare deals tussen DDS en FvD?

 7. AS210854

  Moet je dat gezicht van kaag zien, de waarheid mag bij D666 zeker NIET aan het licht komen, en dat dulden ze ook zeker niet. Een zeer gevaarlijke vrouw, en samen met Rutte machtsbelust koppel.

  1. AS210854

   Die de samenleving monddood wil maken.

 8. HD

  Rutte en zijn duivelse vriendin hebben alles al geregeld, D66 mag de voorzitter leveren en satankaag laat Rutte voorlopig met rust.
  Er is niets veranderd, sterker de corruptie en machtswellust zijn nu duidelijk zichtbaar.
  En schaamte is er in de politiek niet bij.
  We hebben een burgeroorlog nodig om schoon schip te maken.

  1. Max Aue

   “Rutte en zijn duivelse vriendin hebben alles al geregeld”

   DDS ten voeten uit: je mag alles roepen wat in je opborrelt. Logica en bewijs is nergens voor nodig.

  2. Edjan

   Denk dat je gelijk hebt, HD. Rutte is een paar dagen geleden betrapt terwijl hij de democratie stond af te breken (de regering wilde een Tweede Kamerlid elders plaatsen) daarna een hoop toestanden, geween en geknars der tanden, en hup: Rutte voert alweer de troepen aan in een epische strijd om de democratie te herstellen en te beschermen.
   En meteen daarop staan Rutte en Kaag weer handjeklap te doen: 66 de kamervoorzitter en VVD de premier.
   Nederland is corrupt.

   1. Max Aue

    ‘(de regering wilde een Tweede Kamerlid elders plaatsen)’

    Het spijt me maar deze bewering is in strijd met de feiten. De feiten zijn dat in de verkiezingscampagne al door Hoekstra is aangegeven dat Omtzigt minister moet kunnen worden in de nieuw te vormen regering. In een gesprek dat Rutte met Hoekstra nadien had heeft Rutte aangegeven daar niet over te gaan maar daar in elk geval geen enkel bezwaar tegen te hebben. Kennelijk werd daar in het gesprek met de verkenners terloops aan gerefereerd.

    Meer was er niet aan de hand en dit is in de hijgerige mediastorm en de politieke actie beschadiging Rutte in strijd met de feiten opgeblazen tot een onvergeeflijke LEUGEN.

    1. CZ

     Nee hoor, je liegt, en dat al meer dan tien jaar. Maar jij hebt daar als sufgerukte bejaarde taalnazi geen actieve herinnering aan, of je herinnerd het jezelf verkeerd. Maar dat je liegt zodra je schrijft staat 100% vast.

    2. Stanly2000

     Ernst, de LEUGEN van Rutte was: “Er is niet over PO gesproken.” Dat bleek dus wel zo te zijn. Dat was hij dus vergeten? Welke functie hem zou zijn aangeboden is niet relevant.

     1. coenzoon

      Het was een opeen stapeling van leugens ! De rat rutte kon er niet meer uitkomen omdat de rat leugen op leugen stapelde.

      Het leukste is dat men nu probeert te vertalen dat ” functie elders ” een ministerpost zou zijn ! Je bent volledig krankzinnig als je daar ook maar enige waarheid in ziet.

      Omzigt moest het veld ruimen en dat is erg vreemd als je in eerste instantie zegt ” ik heb geen herinnering aan gesprekken waar Omzigt genoemd is ”

      Zo een varken wil MP worden van Nederland.

 9. Pieter48

  Misschien moet er vaart gemaakt worden om ons land weer uit een crisis te halen . Maar nu worden er dagen gevuld met oeverloos gezever . Maar er is wel een kampioen in arrogantie opgestaan mevr. Kaag. Nu ook weer zogenaamd transparant gepreek maar ze gaan weer verder op de oude manier. Er word meer tijd in partij belang gestopt als in de belangen van het kiezersvolk te behartigen.

 10. Beukman

  Er wordt door de heren journalisten weer flink op los gelogen.
  Die knipoog gaf Rutte op een heel ander moment, namelijk toen Kaag in het debat had gezegd: “Het helpt het land niet als we voortijdig over de poppetjes gaan praten… ik wil weg van personen en het persoonlijke, we moeten nu juist naar het inhoudelijke”, en ze daarna weer ging zitten.

  Zó gaat de leugenpers dus te werk. De Telegraaflezer slikt het voor zoete koek; hopelijk niet ook die van de DDS.

  En Wilders is een marxist, die het liefst politici zou willen afluisteren en ieder woord wil opnemen dat ze tegen elkaar zeggen.
  Ik weet wel een goeie voor die klus: Dion Graus, de Nixon van de PVV, die jarenlang stiekem en zonder medeweten van Wilders de vergaderingen van de fractie van de PVV opnam.

  1. Max Aue

   Het wantrouwen in de politiek wordt wat mij betreft niet primair veroorzaakt door Rutte en Kaag maar door de omstanders die zonder enig bewijs of logica beweren dat ze liegen en bedriegen.
   Er is geen enkele reden om aan te nemen dat Kaag gisteren in de kamer niet de waarheid sprak maar anderen gaan daar vanzelfsprekend van uit. Zoals Kaag gisteren al treffend zei: Zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

   1. Beukman

    Voor Geert doet het er ook volstrekt niet toe wat de twee besproken hebben: als hij maar kan scoren. “Kampioen framing”, inderdaad.

    1. Harry Haller

     Als je als lid van de Tweede Kamer zo vaak belazerd bent en voorgelogen, word je vanzelf op je hoede en wantrouwig. Volkomen terecht en begrijpelijk.

     Als transparantie en eerlijkheid de norm was, zouden er nu geen problemen zijn.

   2. Cootje

    Het wantrouwen in de politiek tijdens periode Rutte Teven Opstelten , zijlstra , Henry keizer , Weekers , v/ d Steur , wiebes , Snel , Bruins , Mansvelt. Harbers. Hennis . Met zoveel krassen op je bek volledig chantabel

  2. Harry Haller

   “Wilders is een marxist”

   Beukman noemde Wilders gisteren nog extreem-rechts. Omdat het hem hem uitkomt noemt hij Wilders vandaag een extreem-linkse marxist.

   Kwalijke, lasterlijke en leugenachtige retoriek is Beukman niet vreemd.

 11. Cootje

  De koehandel was gisteren al bekend . Politiek in Nederland is door en door verrot . Een oud premier met zoveel littekens op zijn smoel is toch chanteerbaar , het hele politieke old boys netwerk is er op gebaseerd . Dus de chantabele Pinokkio wordt met zijn eigen doctrine om zijn oren geslagen , maar hij kan er mee wegkomen vraag maar aan demmink

  1. Beukman

   vraag maar aan demmink

   Waar is Demmink dan mee weggekomen, cootje? Voor zover ik weet is zijn leven beschadigd door jarenlange leugencampagnes tegen hem. Valt dat onder “wegkomen”?

   1. Cootje

    De gerechtigheid van vele vrienden , banken kunnen zonder strafvervolging van een individu hun zonde afkopen voor 750 miljoen € . En die 750 miljoen € gewoon van de belasting aftrekken ,dus een goed old boys netwerk doet wonderen in deze wereld .

    1. Cootje

     En voor men Beukman . Banken zijn geen onderdeel van onze rechtstaat .? Maar een gratis gekregen penthouse kon je buiten de registers houden , en je old boys netwerk bevestigde dat . En onderleiding van Rutte goed en top functioneerde instellingen als het UWV , CBR, Belasting dienst. De GGD, Het NVWA, een goed sterke leider nodig hadden om deze uitstekende instellingen op te kuisen , en waar vind je die ??

     1. Beukman

      Maar waar is Demmink dan mee weggekomen, Cootje?

 12. Jezus van Nazareth

  De heer van der Galien heeft het niet op sterke, blonde vrouwen.
  Vandaar zijn keuze voor een volgzame, licht getinte wederhelft met (in de toekomst) een snor.

 13. plakband

  Er komen nog meer politieke partijen in het kabinet.
  Dat betekent:
  – nog meer leugens
  – nog meer incompetentie
  – nog meer belastingverhogingen

  Wie de jeugd heeft voorgelogen heeft de toekomst.
  De jeugd zelf heeft geen toekomst in NL.
  Vertrek naar Hongarije, Polen of zelfs Denemarken verhoogt je kansen

 14. STOP FVD

  Haha, wat een FVD/PVV berichtje. Over vooringenomenheid gesproken, dit is jouw manier van “nieuwsspreiding”. Je mag niet eens je eigen mening over dit bericht vormen, want JOUW mening staat overal in het bericht, en een foto van een knipogende Rutte, alsof die foto inderdaad op DAT moment gemaakt is. SUGGESTIEF zielige “journalistiek”. Opruiing van je FVD achterban, die slikken dit als zoete koek. En alsof Wilders en Baudet niet dingen met elkaar voorbespreken.

 15. Monty

  ”En raad eens op wie de VVD gaat stemmen,”

  Ze hebben samen gesproken phoe phoe.

  Zouden Wilders en Baudet niet samen gesproken hebben over Bosma, die pleite bij voor hem als kandidaat. Lijkt me sterk dat ze hier samen niet over gesproken hebben.

  Op wie zou FvD gaan stemmen.
  Ben benieuwd?

  1. Beukman

   Zouden Wilders en Baudet niet samen gesproken hebben over Bosma, die pleite bij voor hem als kandidaat. Lijkt me sterk dat ze hier samen niet over gesproken hebben.

   Dat is zelfs vrij logisch.
   Als het een beetje meezit, heeft Ridder Graus het zelfs opgenomen.

 16. Beukman

  Prachtige beelden vanaf het Binnenhof:

  nos.nl/video/2375612-rutte-weer-samen-met-fractievoorzitters-na-afstraffing-in-kamer-rustige-pasen-gehad.html

  1. Harry Haller

   Wat fijn dat de Overheid en ons aller (demi)Premier in Beukman zo’n voortreffelijke -nee, briljante- promotor vinden!

   Wel done Beukman! Je bent je geld dubbel en dwars waard!

   1. Beukman

    Inderdaad, Dr. Haller.

  2. EvertB

   De beelden bevestigen dat de boog niet altijd gespannen zijn kan. Ik herinner mij nog een foto waarop Wilders en Cohen breedlachend de armen om elkaars schouders legden kort nadat zij een vinnig debat hadden gevoerd.

 17. rafi

  PVV en FvD hebben geen achterkamertjespolitiek nodig om zaken af te stemmen. Het rotte van Kaag en Rutte is, dat zij dat wel nodig vonden i.v.m. die uitruil m.b.t. het door Kaag gewilde Kamervoorzitterschap en haar motie van afkeuring.
  Kaag verkleint hiermee denkelijk wel haar kansen voor het MP-schap, want beide posten zouden toch wel wat veel zijn voor de tweede partij van het land.

  1. Beukman

   Die uitruil heb je zelf verzonnen, rafi.
   En wat de achterkamertjes van Forum en de PVV betreft: die lijken meer op een zwijnenstal, gezien de vuile was die daar binnen wordt gehouden.

   1. rafi

    Jij en Monty begrijpen het niet. Door de apriorische geestesovereenstemming tussen deze twee partijen hebben zij geen achterkamertjes nodig. Kaag en Rutte wel, want er moet wel wat tegenover Rutte’s steun aan Kaag staan. Zo’n uitruil verzin ik niet, maar het is logisch om die te veronderstellen.
    Hoe weet je trouwens dat het een zwijnenstal is, als er toch niks van bekend wordt? Wie verzint er hier nu iets?

    1. Beukman

     rafi, wat er tegenover Rutte’s steun aan Kaag staat? Kaags steun aan Rutte.

     Wat die zwijnenstal betreft: daar lekt wel het een en ander over uit. Bijvoorbeeld over Dion die stiekem fractievergaderingen opnam, en die zijn vrouw liet verkrachten door zijn bewakers, als vergoeding nota bene. En dan Wilders die het met de mantel der liefde bedekt.

     1. rafi

      ja, dat zeg ik toch ook? Je noemt nu ook zelf die uitruil, waarvan je eerder zei dat ik die verzonnen heb.
      Dat valt in het niet bij alle integriteitskwesties van de VVD. En ook van D666. Ga maar optellen.

     2. Beukman

      Dat heet “polderen”, rafi. Zolang dat boven de tafel gebeurt, is er niets aan de hand.
      Als Geert Kaag en Rutte beschuldigt van onder de tafel polderen, dan zal ie dat hard moeten maken, óf zijn beschuldiging moeten intrekken.

  2. Monty

   h..ps://www.dagelijksestandaard.nl/2021/04/martin-bosma-ik-wil-kamervoorzitter-worden-geert-wilders-en-thierry-baudet-steunen-hem-meteen/

   Denk je werkelijk dat Wilders en Baudet hier niet samen over hebben gesproken.

   En tot nu toe nog steeds niks hebben gezegd.
   Ben benieuwd op wie FvD stemt.
   Zou hij een afspraak hebben gemaakt. Misschien moet er ook onderzocht worden of zij samen ergens hebben gesproken en zo ja, wat er is besproken en precies is gezegd tussen beide.

   Of maak het gewoon geen ene malle moer uit?

 18. Drollevanger

  Het hele bekokstoof scheelt Rutte geen moer.
  Hij heeft niks geleerd van zijn debacle, hij denkt dat hij dat mag als vertegenwoordiger van de mensen met de meeste centen.
  De centen denken dat ze altijd gelijk hebben omdat ze meer geld hebben geerft of via geluk gekregen dan de buurman, die wel hard werkt voor zijn geld.
  Rutte kan beter opschieten met zijn kakkineuse vriendin van D66. Soort zoekt soort.
  Trouwens Rutte heeft niet altijd gewonnen zoals door veel media wordt gesuggereerd. Hij kreeg minder kiezersop zijn naam dan Rita Verdonk. Kunnen we die mevrouw niet als première kiezen in de plaats van de huidige notoire leugenaar.

 19. Drollevanger

  Het lijkt dat in Nederland Links bij de gewone hardwerkende Nederland steeds minder wordt gewaardeerd. Samen hebben ze las ik onlangs, maar net 26 zetels van de 150.
  Toch stijgt links in bestuursfunctie,s fenomenaal. Je kunt geen staats commissie tegenkomen of men heeft een linkse voorzitter(voorzitsters groeien het hardst).
  Wordt het geen tijd dat er ook overheids instantie,s met voorzitters van bv de SP, PVV of zelfs SGP, worden aangesteld. Dat heet democratie.
  Een beetje eerlijker verdelen van baantjes over het kiezersvolk van ons land, wordt dat geen tijd.

 20. Drollevanger

  Er schijnt een “Weg met de Nederlanders” club naar de macht te grijpen, of al gegrepen hebben.
  Het is in een aantal partijen verboden om blank te zijn naast trots op de Nederlanders die in het verleden ons land groot hebben gemaakt.
  Ik ben wel trots op onze voorouders, zoals daar zijn Michiel de Ruiter, Leegwater, Houtman en le Maire en Jan Pietersz Coen. Ook IR Lelie, de schilders Israels en van Gogh, en Zwarte Piet staan hoog in mijn vaandel.
  Het is jammer voor sommigen dat er in hun voorgeschiedenis geen personen zijn waar ze tegenop kunnen kijken. Daarom laat ik hen vrij om mijn voorouders en helden met mij te delen. Ook zij mogen net als ik trots zijn op de uitvinder van de microscoop. Anthonie van Leeuwenhoek. Zeker als men in de voordelen deelt die door deze wijze mensen zijn geschapen.

 21. Marija

  Wie inmiddels nog niet helemaal doodziek is van het valse duo Kaag/Rutte, verdient niet beter dan dat.
  Zag ook de woede van Rutte tegen PVDA Ploumen, wat een engel, alles voor de macht.
  Wie denkt dat er iets zal veranderen is stekeblind of gek.

  1. Marija

   correctie: engel is engnek.

 22. Aborifa

  Het opzetje van Kaag en Rutte is geslaagd. Weer een Marokkaanse kamervoorzitter inclusief, verbindend bla, bla en vooral eerlijk.
  Het begin van max 4 jaar achteruitgang van Nederland. Ongelovigen zullen het moeilijk krijgen. De kamer zit in elk geval vol van divers gespuis.

 23. 56RdK

  “Walgelijk. Maar zo rollen Rutte én, is nu duidelijk geworden, Kaag ook. Deze mensen zijn een schande voor de Nederlandse democratie. Een schande!”

  Tja, en dankzij een paar miljoen stemmen, uitgebracht door onnozel en uitermate dom masochistisch stemvee, zijn die twee met hun aanhang weer vier jaar verzekerd van een plek op het pluche.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.