RIVM geeft weer een nutteloos 'stookalert' af, dit keer voor welgeteld zes complete provincies!

Geen categorienov 30 2019, 18:00
Het is toch wat: het stoken van een houtkachel tijdens de koude dagen is voor het RIVM reden om een 'stookalert' af te geven. Enkele weken geleden gold het alarm alleen nog voor de provincie Friesland, maar vandaag zijn de geurtjes van warme houtkachels in meer provincies te ruiken en dus is er groot alarm! Nou ja groot, bij het RIVM in ieder geval wel, via NOS Teletekst.
Gek hoe dat allemaal werkt in Nederland: de industrie en vliegtuigen kunnen in principe zoveel uitstoten als ze willen of zelfs gif in een rivier dumpen, maar daarover lezen we weinig alerts. Maar als doodnormale burgers een houtkacheltje stoken om warm te blijven, dan volgt plotseling het grote alarm van het RIVM.
Volgens de overheidsorganisatie is het alarm gerechtvaardigd omdat andere mensen mogelijk overlast ervaren van de rooklucht van hun buren:
Zoals u op de bovenstaande afbeelding ziet, is er dus groot alarm voor een aantal provincies in Nederland. Nu er weer wordt gestookt en de wind rustig is, kunnen mensen door houtrook overlast ervaring van de ongezonde lucht. Echter is het niet waarschijnlijk dat veel mensen gehoor geven aan de RIVM-melding en nu het vuur zullen doven. Het doven van de houtkachel mag dan wel leiden tot een betere luchtkwaliteit, maar op een bevriezingsdood zit niemand te wachten.
Lekker nuttig dus, RIVM! Knap hoor!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten