Robert Jensen droevig om falende premier Mark Rutte: 'hij is geen leider, maar een uitvoerder'

Robert Jensen droevig om falende premier Mark Rutte: 'hij is geen leider, maar een uitvoerder'

"Het wordt maar erger en erger en erger" stelt Robert Jensen terwijl hij spreekt over het beleid van kabinet Rutte 3. "Crisis na crisis, na crisis, wordt er door dit kabinet gecreëerd" verzucht de voormalige RTL-televisiester, die blijkbaar begrijpt dat veel Nederlanders de premier meer dan spuugzat zijn. Jensen verhandelt in zijn recente Online Show de prestaties van het kabinet -of het gebrek daaraan.

Op de beelden is te zien hoe Robert Jensen zegt dat "Rutte precies doet wat hij moet doen, Rutte is geen leider, maar een uitvoerder". Dat klinkt wellicht wat verwarrend, maar volgens Jensen zit er toch écht logica in zijn uitspraak. En wel hierom:

Jensen suggereert dat Rutte op de achtergrond de uitvoerder is van een groter plan. Dat plan is echter niet afkomstig uit Nederland, maar van anderen. Jensen stelt dat Nederlanders steeds beter doorkrijgen dat het kabinet plannen uitvoert van hogerhand. En dat de Nederlanders hierdoor op termijn zullen rebelleren om 'hun land terug te claimen'.

Hiervoor ziet Jensen een rol weggelegd voor de alternatieve media, die het 'volk langzaam wakker maken' nu 'duidelijk wordt hoe we zijn voorgelogen' door de politieke status quo. En daar heeft Jensen natuurlijk een punt. Wanneer de communicatieve macht van de journalistiek is gecentraliseerd in een aantal kapitaalkrachtige mediabedrijven, die vervolgens doelbewust de principes van de journalistiek aan de wilgen hangen en propagandaverhalen verspreiden, dan gaan mensen vanzelf op zoek naar 'alternatieve feiten'.

En dan kom je al snel tot de conclusie dat het kabinet "wel erg vaak" vreemde wetten doorvoert. Jensen is echter blij. Volgens hem duurt het maximaal 357 dagen alvorens kan worden getoetst of zijn show daadwerkelijk behoort tot het 'winnende geluid'. Over 357 dagen zou de Amerikaanse president Donald Trump mogelijk worden herkozen. Als dat gebeurt, zo stelt Jensen, dan kan Mark Rutte met zijn grote plan inpakken 'en wegwezen'.

Lees meer over:
Mark Rutte Robert Jensen

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties