Screen Shot 2020 05 14 at 112417

Robert Jensen pakt critici aan van zijn ontmoeting met ambassadeur Hoekstra: "Bruikbare idioten"

Geen categoriemei 14 2020, 10:30
In zijn dagelijkse show heeft Robert Jensen gereageerd op kritiek van zijn haters op zijn lunch-meeting met de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra. Hoekstra gooide een tweet online van de meeting, waarna heel het Internet gek werd. Jensen kan daar wel om lachen.
Hoewel hij aanvankelijk niet van plan was om er publiekelijk iets over te zeggen voelt Jensen zich vrij om dat wél te doen nu Hoekstra zelf publiekelijk is gegaan. Natuurlijk gaat hij niet in op de details, maar in grote lijnen kan hij wel spreken over wat er besproken is. Onder meer: het coronavirus en RussiaGate.
"Het was een goede lunch, hartstikke interessant, en hij heeft dat dus getweet, een foto daarvan. En er explodeerden, prachtig natuurlijk, de bruikbare idioten. De moraal-narcisten. Hun hoofden explodeerden!" Daarbij viel het hem ook op dat veel van die haters vooral goed zijn in fat shamen. Wat je mag nergens meer iets van vinden, behalve van iemand met wat te veel vet. Dan mag je helemaal losgaan en die persoon tot op het bot beledigen.
Hoe dan ook, "die gaan helemaal los," ging Jensen verder waarna hij uitlegde dat hij daar altijd hard om moet lachen, "voornamelijk omdat Pete Hoekstra natuurlijk ook iets zei van 'de waarheid moet naar buiten komen'." Daarbij doelde Hoekstra volgens Jensen op de onjuiste informatie die we steeds voorgeschoteld krijgen door de mainstream media -- en dan ook nog eens over een heel scala aan onderwerpen. Wat het coronavirus betreft: misschien dat Jensen en Hoekstra niet precies dezelfde denkbeelden hebben over de érnst van het virus, maar ze willen wel allebei dat er openlijk gesproken kan worden over dat virus, en over waar het vandaan komt.
"De media is niets meer tegenwoordig dan een politieke propagandamachine van het establishment," aldus Jensen terecht (hoewel hij daarbij ook duidelijk maakte dat Hoekstra dat niet zei, maar dat dit zijn ideeën zijn).
Hoekstra had het in zijn tweet vooral over het coronavirus (wat hem kennende ook opzettelijk gedaan was, puur om het vuurtje even op te stoken), maar Jensen had het vooral met passie gehad over de rol van de media in RussiaGate; de leugens over de zogenaamde banden tussen Donald Trump en Vladimir Poetin. Je weet wel, dat Trump een geheim agent zou zijn van Rusland, dat er keihard bewijs was dat Team Trump en het Kremlin samengewerkt hadden om Hillary Clinton te verslaan, en ga zo maar door.
Leugens, leugens, allemaal leugens. Stuk voor stuk. Het verhaal over 'Russian collusion' heeft nooit geklopt. De media -- in Amerika én Nederland -- hebben ons daar gewoon keihard over voorlogen. Steeds weer, en maar al te vaak opzettelijk.
Dát is waar Jensen en Hoekstra het óók met elkaar over gehad hebben.
En nee, daar is helemaal niets mis mee. De Jensen-haat die we tegenwoordig eigenlijk gewoon overal zien is net zo vermoeiend als de Trump-haat. Hij onderschat in mijn ogen het virus wat, maar als enige had hij wel door dat de overheid deze crisis razendsnel zou gebruiken om de eigen macht onbeperkt te vergroten en de samenleving fundamenteel te transformeren (in een samenleving die helemaal niemand wil).
Afijn, kijk de hele aflevering hier... ook al omdat hij wat minder vriendelijke dingen te zeggen heeft over GeenStijl, waar ze blijkbaar een ban op zijn naam hebben (damn, triest zeg).
Volg mij op Twitter.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten