shutterstock 1651624504

Roomblanke haat-EU gaat vol Sylvana Simons en komt met dwingend 'EU anti-racisme plan'

Geen categoriemrt 19 2021, 15:00
Voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, kondigt de komst van een heus 'EU anti-racisme plan' aan. Daarbij haalt ze de Black Lives Matter-beweging aan als inspiratiebron. Voor het roomblanke EU is er géén plek voor racisme en discriminatie. Écht een EU-taak!
Het lijkt erop dat Brussel is begonnen met een charme-offensief, om het imago van de EU een beetje op te krikken. Want door het getouwtrek met vaccinproducent AstraZeneca en het trage geklungel met het goedkeuren van vaccins, beginnen regeringen en burgers zich toch een beetje af te vragen of ze niet beter af zijn zónder dat instituut.
Dat kunnen de eurocraten natuurlijk niet zomaar laten gebeuren, want de EU moet zieltjes winnen! En hoe kan dat nou beter dan door met een BIJ1-achtig 'anti-racisme plan' te komen? Want als er íéts is waar we de EU echt voor nodig hebben, dan is het wel anti-racisme...
En dus introduceert EC-voorzitter Ursula von der Leyen een heus plan om racisme uit te bannen in de hele EU. Overal dus! Wow!
https://twitter.com/vonderleyen/status/1372874497402007552
Von der Leyen: "Racisme is overal om ons heen in onze maatschappijen. Racisme is in onze straten, op de werkvloer en soms zelfs in onze instituten. Europa móét beter zijn dan dit. En om die reden heeft de Europese Commissie het allereerste EU Anti-Racisme Actieplan aangenomen. We raakten geïnspireerd door de vele Europeanen die de straat op zijn gegaan en schreeuwden dat "Black Lives Matter" er ook in Europa toe doet." Want, zo zegt ze: "(...) Omdat we moeten blijven praten over racisme in Europa." Even later legt ze uit: "In onze Unie is het gebruik van ras of kleur als scheldwoord geen vrijheid van meningsuiting, maar een misdaad."
De Europese Unie bemoeit zich dus weer eens met iets waar het eigenlijk geen bal over te zeggen heeft. Regeringen van lidstaten hebben in de meeste gevallen al adequate wetgeving voor racisme en discriminatie. Dus wat de EU hier aan wil toevoegen, behalve de (terechte) boodschap: 'leef die wetten dan ook na!', blijft onduidelijk.
Het wordt in ieder geval gepresenteerd alsof het één van dé bestaansredenen voor de Europese Unie is, dus reken er maar op dat Brussel weer meer invloed wil. Zoals altijd.
Pfff! Ga weg, en verzin een beter excuus om onze soevereiniteit weer een beetje verder in te perken. En word zelf eens wat diverser alvorens al die lidstaten de les te lezen en in de racistische hoek te zetten, Ursula!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten