RTL voert oorlog tegen PVV op

Geen categorienov 10 2010, 20:30

Dit vind ik wel een opmerkelijke headline van RTL Nieuws: "Weer kamerlid PVV in opspraak". Het gaat om Eric Lucassen. Volgens zijn oude buren was hij een zogenaamde 'straatterrorist'. Indien de aantijgingen kloppen is het een beetje ironisch dat Lucassen tegenwoordig PVV-woordvoerder Wonen en Wijken is in de Tweede Kamer.
Interessant verhaal, natuurlijk. Leuk voor de media dat ze weer een 'controverse' hebben ontdekt (of gecreëerd?).
Maar waarom toch dat "weer kamerlid in opspraak"? Hoezo, wéér? Natuurlijk, Brinkman en Graus kwamen eerder al in opspraak, maar vergeleken met andere (nieuwe) partjien, vallen de controverses bij de PVV nogal mee. Het is niet gemakkelijk een geheel nieuwe partij op te zetten. En goede kamerleden vinden is al helemaal geen pretje; bijna iedereen heeft wel íéts gedaan dat "controversiëel" zou kunnen zijn.
Wilders heeft het wat betreft eigenlijk buitengewoon goed gedaan. Als er een keer een relletje is, of als één van zijn kamerleden een keer publiekelijk in de problemen komt, waait de anti-PVV storm normaal gesproken snel weer over.
Waarom dan het woord "weer" in die kop? Wat mij betreft is er maar één plausibele verklaring: RTL heeft het niet zo op de PVV. En dus doet ze haar best de partij van Wilders als een verzameling amateurs af te schilderen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten