Knipsel1

Ruggengraatloos CDA buigt voor roetveegpiet: 'We lopen ook niet meer op klompen'

Geen categorienov 09 2019, 13:00
Het CDA-congres onderstreept het totale gebrek aan ruggengraat bij de partij. Partijvoorzitter Rutger Ploum meent dat het om 'het verhaal' gaat en niet om van het CDA weer de grootste partij te maken, maar dat is precies het tegenovergestelde van wat hij probeert te doen! Zwarte Piet mag wat hem betreft gewoon het raam uit, want: 'we lopen ook niet meer op klompen'.
Weg met Zwarte Piet want inclusief en zo
Wat het nieuwe CDA-verhaal moet worden, is voor Ploum en de achterban nog niet helder. Maar voor de rest van Nederland is er nu eigenlijk al genoeg gezegd. Het CDA wil vooral heel hard iedereen tevreden houden en niet te hard worden afgerekend op kabinetsdeelname. En dat mag prima ten koste gaan van een traditie. Dus hop, weg met Piet, het is immers 2019.
En, CDA? Wat voor gedurfde sprongen maken jullie nog meer? Eens even zien.
'Echte zij-aan-zij partij'
Wie op Twitter de hashtag #CDAcongres zoekt ziet haast niets anders dan flauwe, uitgekauwde slogans: 'Van ratrace naar relaties'; 'van regelzucht naar burgerruimte' en 'van winst naar waarden'. Holle reclamebureau-slogans, vol trots ge-retweet door CDA'ers die 'overtuigd zijn' nadat ze vrijwillig aan wilden horen hoe er nu 'echt iets moet gebeuren', terwijl die partij nota bene zelf in het kabinet zit.
Knipsel2
Het lijkt wel alsof het CDA 'de D66' heeft opgelopen. Het niveau van 'nu tijd voor échte oplossingen die dingen beter maken' bij de partij heeft echt critical mass bereikt bij dit congres. Het zou mij niet verbazen als zowel D66 als het CDA in zetels door de helft gaan bij de volgende verkiezingen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten