Nederland zet zich schrap voor terugkeer jihadisten

Nederland zet zich schrap voor terugkeer jihadisten

Maandag begint de terugkeer van opgepakte ISIS-strijders naar hun land van herkomst. Vooralsnog is onbekend hoeveel 'Nederlanders' hier tussen zitten. Sommigen denken dat deze repatriëring een loos dreigement is van de Turkse regering, toch durft niemand de gok te wagen.

'Europese passiviteit', zoals de beschuldiging luidt, wordt nu op de proef gesteld. Over twee dagen is de kans zéér aanwezig dat we jihadisten kunnen spotten op Schiphol. Nederland heeft namelijk geen excuus meer om ze maar in Syrië te laten creperen of te hopen dat ze aan de strop zullen hangen in Bagdad. We krijgen ze gewoon toegestuurd, zonder verzendkosten.

Turkse gevangenissen zouden zo'n twintig 'Nederlandse' jihadisten bevatten en in Syrië zouden nog eens 287 ISIS-aanhangers (inclusief vrouwen en kinderen) zijn gearresteerd, waarvan onbekend is hoeveel daarvan naar Nederland dreigen te worden gestuurd. Rutte probeert ons nog gerust te stellen als hij zegt:

“Nederlanders hoeven niet bang te zijn dat mensen die naar Syrië of Irak zijn gereisd om zich bij een terreurgroep als IS aan te sluiten plotseling op de Dam staan.”

Maar eerlijk gezegd denk ik dat het meer dan terecht is dat die angst behoorlijk gegrond is. Een aantal van hen heeft al een straf gekregen en zelfs al gaan we uit van redelijk bewezen misdaden en brommen ze eens een jaar of tien, is het dan wél oké dat ze 'op de Dam staan'? We hebben het hier over lui die meededen aan massamoorden en -verkrachtingen terwijl ze onze samenleving de rug toekeerden. Nederlanders moeten wel degelijk bang zijn.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties