Stikstofproblematiek doet CDA-gedeputeerden Noord-Brabant opstappen

Stikstofproblematiek doet CDA-gedeputeerden Noord-Brabant opstappen

CDA-gedeputeerden Renze Bergsma en Marianne van der Sloot hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag hun ontslag ingediend bij de Provinciale Staten. Een meningsverschil binnen de partij over de stikstofproblematiek is de oorzaak voor dit besluit.

Het CDA in Noord-Brabant heeft nogal last van de boerenprotesten die voortvloeien uit de stikstofcrisis. Als 'partij voor de boeren', in een kabinet (en provinciale coalitie) die de boeren tot wanhoop drijft, is het momenteel nogal lastig navigeren door het politieke moeras. Te moeilijk voor sommigen, want het kost het CDA nu twee gedeputeerden in de provincie.

Het CDA in Noord-Brabant wil namelijk maar wat graag af van de deadline van 1 april, waarop boeren in die provincie een milieuvriendelijke stal moeten hebben. VVD, D66, GroenLinks en de PvdA willen absoluut niet van die deadline afstappen.

Het CDA zit in die provincie al met een geloofwaardigheidsprobleem (vanuit de boeren gezien) en dus moest er een keuze gemaakt worden. Het CDA kiest voor een meer pro-boer houding, terwijl Bergsma en Van der Sloot kiezen voor loyaliteit aan de coalitiepartners en de met hun gemaakte afspraken. Een volstrekt logische keuze wat mij betreft, want anders tonen ze zich een onbetrouwbare partner en dat is schadelijk voor de lange termijn. Zij doen niet mee aan het populistische opportunisme van de provinciale CDA en betalen daarvoor nu de prijs.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Lees meer