Rusland en Syrië beschuldigen rebellen van gifgasaanval en bestoken Idlib

Rusland en Syrië beschuldigen rebellen van gifgasaanval en bestoken Idlib

Syrische waarnemers meldden vandaag dat de provincie Idlib, waar het nog steeds hommeles is, werd bestookt met luchtaanvallen door Rusland en Assad. Dit gebeurde naar aanleiding van een vermeende gifgasaanval door de rebellen, aldus Rusland en Assad. Dat meldt de Telegraaf.

Het lijkt wel of Rusland en Syrië de VN nu aan het trollen zijn. Zij, die zelf diverse keren zijn beschuldigd van het gebruik van gifgas, wijzen nu naar de tegenpartij en beschuldigt hen van hetzelfde!

Russische en Syrische media spreken over vijftig slachtoffers die zijn opgenomen in ziekenhuizen en honderd getroffenen met ademhalingsproblemen. Rebellen ontkennen in het bezit van gifgaswapens te zijn. Het zou gaan om chloorgas.

Of de beschuldiging terecht is en wat de Russen en Syriërs hopen te bereiken met de beschuldiging als hij nep zou zijn, is nog moeilijk in te schatten. Ze lijken de oorlog daar met relatief gemak te winnen en de regio te kunnen stabiliseren.

Het zou een poging kunnen zijn om te testen of de VN deze beschuldiging net zo serieus neemt als wanneer de beschuldiging richting Syrische president Assad werd gericht. Mocht er toch enig bewijs zijn, dan zal dat te vinden zijn in een van de westelijke voorsteden van Aleppo.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties