Russen vegen Syrië schoon in Idlib en reageren op Trump's waarschuwing

Russen vegen Syrië schoon in Idlib en reageren op Trump's waarschuwing

De Russen hebben inmiddels wel door dat de Verenigde Staten, de Verenigde Naties en de EU niet zo van harde daden zijn en het liever bij woorden laten. Zij gaan dan ook gewoon door met hun bondgenoot steunen na een pauze van 22 dagen. Via AD.nl.

Het is weer een hel voor de anti-Assad groepen in Idlib. Rusland hervat hun luchtaanvallen weer op het laatste grote bolwerk van de tegenstanders van Syrische president Assad.

Idlib, de noordwestelijke provincie van Syrië, bevat diverse groeperingen waaronder jihadistische. Een mengelmoes van IS-strijders, gematigde Syriërs en groeperingen die van diverse andere landen (zoals Amerika) steun krijgen of hebben gekregen. Het probleem met deze groeperingen hoef ik niet uit te leggen, waar ze zich bevinden wel! Idlib heeft namelijk nog een aanzienlijke hoeveelheid burgers waartussen deze groeperingen zich dus bevinden.

Je kunt je dus voorstellen dat allerlei mensenrechtenorganisaties met de handen in het haar zitten over wat zich daar af zal gaan spelen. We kennen het namelijk van de Amerikanen: 'bij ieder bombardement hoort nu eenmaal 'collateral damage'' oftewel bijkomende schade. Schade in de vorm van burgerslachtoffers welteverstaan.

Die gaan het natuurlijk niet zo waarderen dat Assad of de Russen hun familie heeft gebombardeerd waardoor het hele riedeltje sinds Irak in 1991 en 2003 zich ook in Syrië dunnetjes kan overdoen. De Russen hebben hiermee lak aan Trump's waarschuwing om niet zomaar Idlib aan te vallen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties