Haha politie richtlijn rond 'sexting' nu verscherpt!

Haha politie richtlijn rond 'sexting' nu verscherpt!

Pas maar op kindertjes! Sexting wordt niet langer geadviseerd om in een vertrouwde omgeving te doen. De politie is door schade en schande wijs geworden en meent nu dat 'sexting' helemaal niet zo'n goed idee is om überhaupt te doen! Via NOS.

Tsjah, de wereld van dickpics en naaktfoto's is niet voor iedereen. De kans is gewoon ontzettend groot dat zo'n foto uitlekt en dan zit je met de gebakken peren want 'the internet doesn't forget'. De politie was eerder nog goedgelovig en gaf in haar richtlijnen aan dat sexting prima moest kunnen onder vertrouwelingen. Dat is echter waar het het vaakst misgaat. Iemand laat een ander iets zien met onderschrift 'niet doorsturen aub' en vervolgens stuurt iedereen de niet-door-te-sturen foto naar z'n naasten om even te kunnen genieten van de tieten van het mooiste meisje uit de klas.

Dat de politie nu pas doorheeft dat dit advies toch niet zo'n goed idee was mag dan ook voor niemand als een verrassing komen. Peter R. de Vries en diverse figuren die menen 'cyberpesten' aan te kunnen pakken gaven destijds hetzelfde advies, 'alleen vertrouwelijke omgeving'. Mensen zoals ik die vanaf het begin al zeiden dat zulke foto's sturen überhaupt een dom idee is, krijgen dan eindelijk gelijk van de politie. De echte klap zal namelijk nog komen wanneer een hele generatie nog ergens foto's en filmpjes rond heeft slingeren waar ze later mee gechanteerd kunnen worden.

Dat wordt echt een tabloid-manie waar over zo'n beetje iedere werknemer met enige status zoiets kan worden gevonden via z'n netwerken. Denk aan oud-collega's, studentenclubjes, verenigingen. Één zo'n lid hoeft maar een foto bewaard te hebben en je carrière en reputatie staan mogelijk op het spel. Dat heeft de politie dan nu gelukkig ook eindelijk door. Beter laat dan nooit!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties