Haha politie richtlijn rond 'sexting' nu verscherpt!

Geen categoriesep 04 2018, 13:30
Pas maar op kindertjes! Sexting wordt niet langer geadviseerd om in een vertrouwde omgeving te doen. De politie is door schade en schande wijs geworden en meent nu dat 'sexting' helemaal niet zo'n goed idee is om überhaupt te doen! Via NOS.
Tsjah, de wereld van dickpics en naaktfoto's is niet voor iedereen. De kans is gewoon ontzettend groot dat zo'n foto uitlekt en dan zit je met de gebakken peren want 'the internet doesn't forget'. De politie was eerder nog goedgelovig en gaf in haar richtlijnen aan dat sexting prima moest kunnen onder vertrouwelingen. Dat is echter waar het het vaakst misgaat. Iemand laat een ander iets zien met onderschrift 'niet doorsturen aub' en vervolgens stuurt iedereen de niet-door-te-sturen foto naar z'n naasten om even te kunnen genieten van de tieten van het mooiste meisje uit de klas.
Dat de politie nu pas doorheeft dat dit advies toch niet zo'n goed idee was mag dan ook voor niemand als een verrassing komen. Peter R. de Vries en diverse figuren die menen 'cyberpesten' aan te kunnen pakken gaven destijds hetzelfde advies, 'alleen vertrouwelijke omgeving'. Mensen zoals ik die vanaf het begin al zeiden dat zulke foto's sturen überhaupt een dom idee is, krijgen dan eindelijk gelijk van de politie. De echte klap zal namelijk nog komen wanneer een hele generatie nog ergens foto's en filmpjes rond heeft slingeren waar ze later mee gechanteerd kunnen worden.
Dat wordt echt een tabloid-manie waar over zo'n beetje iedere werknemer met enige status zoiets kan worden gevonden via z'n netwerken. Denk aan oud-collega's, studentenclubjes, verenigingen. Één zo'n lid hoeft maar een foto bewaard te hebben en je carrière en reputatie staan mogelijk op het spel. Dat heeft de politie dan nu gelukkig ook eindelijk door. Beter laat dan nooit!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten