Prijzen verdubbeld sinds 2000! Overheid rooft uw portemonnee door drank, sigaretten en meer!

Prijzen verdubbeld sinds 2000! Overheid rooft uw portemonnee door drank, sigaretten en meer!

Leuke dingen doen, genieten na je lange dag werk, even 'unwinden' ? Daar betaal je fors voor! De Telegraaf meent op basis van cijfers dat de prijzen van drank en sigaretten verdubbeld zijn!

Eurostat, het Europese statistiekbureau meent dat de inflatie van 2000 tot 2017 zo'n 36,1% was. De prijzen van alcohol en tabak zijn in diezelfde periode echter 95,1% gestegen!!!

Terwijl de overheid dus op allerlei zaken zit te bezuinigen en cadeautjes weggeeft aan Unilever en Shell, plukt het de eigen bevolking zo langzamerhand kaal door fikse belastingen op goedkope pleziertjes. Dat óók nog terwijl ze glashard blijven suggereren dat ze vóór een gezonde leefstijl zijn. In plaats van sigaretten en/of alcohol te verbieden krikken ze de prijs langzaam op zodat ze iedere cent die eruit te halen valt ook daadwerkelijk ontvangen voor het te duur wordt voor de mensen.

Ook genees- en hulpmiddelen zijn met bijna 70% gestegen. Prima voor de aanstellers die voor iedere poep en scheet een aspirientje nemen maar het komt steeds vaker voor dat goed verkrijgbare middelen makkelijk honderd keer over de kop gaan.

Is er dan helemaal geen licht aan het eind van de tunnel? Jawel, communicatie is bijna 30% goedkoper geworden. Lekker overal bereik met je smartphone, ook in het buitenland, waar je tegenwoordig dus beter je alcohol en tabak vandaan kunt halen. En als je dan weer teruggaat naar huis, wordt je weer een rekening gepresenteerd van gas, water en licht dat bijna 60% duurder is dan in 2000.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties