Rutte doet populistisch: wil in debat met CEO's van grote bedrijven over 'lage lonen' van werknemers

Geen categoriejun 20 2019, 9:00
Hij dreigt: als ze de lonen niet verhogen gaan de lastenverlagingen mogelijk niet door.
Premier Mark Rutte is opeens zijn innerlijke populist aan het ontdekken. Ja, echt:

Premier Mark Rutte wil in debat met de ceo’s van grote bedrijven over de lonen van hun werknemers. Tv-programma Pauw heeft dat voorgesteld en de premier heeft er wel oren naar... „Het is een initiatief vanuit Pauw om dat te organiseren, ik heb gezegd dat ik daar graag toe bereid ben”, aldus Rutte.

Tegenover welke topmannen en -vrouwen de premier wil plaatsnemen, liet hij in het midden. „We hebben er 25 op de AEX genoteerd staan, wat mij betreft komen ze allemaal”, zei Rutte over de 25 grootste beursfondsen.

Het is eigenlijk gewoon schandelijk dat Rutte de moed heeft om dit te zeggen. De reden dat de gewone, hardwerkende Nederlander er niet op vooruit gaat is namelijk niet 'de baas,' maar de overheid. Als premier heeft Rutte de lasten voor Jan met de Pet stelselmatig verhoogd. Het resultaat is dat we harder werken dan ooit, maar tegelijkertijd ook minder overhouden.
Ik zou zeggen: laat dit debat er maar komen, en laat de CEO's dan keihard de confrontatie aangaan met Rutte. Laat ze maar een opsomming maken van al zijn belastingverhogingen. Hij kan dan wel roepen dat ze 'de lonen moeten verhogen,' maar zijn argument zal tegengesproken worden door de feiten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten