snapshot10

Rutte had ons weer goed te pakken: 'lastenverlichting' blijkt lastenverzwaring van 3,4 miljard

Geen categorienov 08 2017, 18:00
Conclusie: Rutte heeft ons weer eens onzin lopen verkopen.
Het had hét kabinet van de werkende Nederlander moeten worden, als je Mark Rutte's fabeltjes moest geloven. Werken moest weer gaan lonen door het snijden in belastingen die mensen die wél wat voor hun geld doen, raken. Op het eerste gezicht leek dat ook zo, maar nu is duidelijk dat we er helemaal niet zo op vooruit gaan. Sterker nog: we gaan er doodleuk op achteruit.
Nota bene het Ministerie van Financiën heeft eens zitten uitrekenen wat de lastenverlichtingen ons opleveren, en hoeveel er aan de andere kant weer uitvliegt. Ja, we krijgen zo'n 6 miljard aan belastingvoordelen, wat natuurlijk hartstikke leuk is. Of beter gezegd: lijkt. De verzwaringen - denk aan zaken als de BTW-verhoging - zijn namelijk zó hoog dat we er per saldo gewoon keihard 3,4 miljard op achteruit gaan. Tot zover de belofte van nachtmerriekabinet-Rutte III dat we tijdens de derde termijn van jokkebrok Rutte eindelijk eens onder de streep meer zouden overhouden.
En waar Mark en zijn kornuiten deze bakken met geld dan zoal voor nodig hebben? Voor hun big government, natuurlijk. De zogenaamde VVD-principes dat de overheid zo klein mogelijk zou moeten zijn, moet je namelijk ook met een vrachtwagenlading zout nemen. De overheid wordt alleen maar groter - de tafel van de ministerraad moest verbouwd worden om alle nieuwe ministers ook een plekje te geven - en dat mogen wij tot de laatste cent bekostigen. Maar gelukkig, er wordt gezocht naar oplossingen voor die eeuwige honger:

Fundamentele oplossingen worden echter vooruitgeschoven. „Daar moeten we in de toekomst zeker naar kijken”, klinkt het van VVD-Kamerlid De Vries. „In het debat met de minister van Financiën wil ik aandacht vragen voor de stijging van de publieke lasten”, zegt CU-Kamerlid Bruins voorzichtig. En het CDA zal het kabinet verzoeken „in kaart te brengen wat er gedaan kan worden om de financiën op de langere termijn houdbaar te houden”, aldus CDA-Kamerlid Omtzigt.

Wanneer die "toekomst" is, laat zich wel raden: wanneer twee zekere feestdagen op dezelfde dag vallen, waarschijnlijk.
Leuk hoor, Mark: je wordt vriendelijk bedankt!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten