Rutte op bezoek bij Macron. Beelden laten duidelijk zien dat Macron niet geliefd is

Rutte op bezoek bij Macron. Beelden laten duidelijk zien dat Macron niet geliefd is

Vandaag is het Quatorze Juillet, oftwel 14 juli. De Fransen vieren de epische bestorming van de Bastille in 1789 waarmee de Franse Revolutie begon. Onze premier is op bezoek bij Macron, beelden van deze viering laten een interessant beeld zien.

Ten eerste is vrij opmerkelijk dat bij een nationale feestdag, waar van oudsher altijd al een militaire parade is ineens ook troepen meelopen van andere nationaliteiten. Eigenlijk is dit helemaal niet opmerkelijk, Macron is al tijden kritisch op de NAVO en uitermate pro-EU. Macron wisselt het liefst vandaag nog de NAVO in voor een EU leger. Al een tijdje loopt Macron hier discussies mee te houden met onder andere Trump. The Don is uitermate ontevreden over het verzaken van diverse NAVO leden om te voldoen aan de 2% norm - wat neerkomt op 2% van het bnp te besteden aan defensie.

Laat de Tweet van Mark Rutte onbedoeld ook iets doorschijnen dat Rutte een Europees leger wel ziet zitten? De VVD is volgens haar partijprogramma niet voor een gemeenschappelijk leger, maar met Rutte weten we het natuurlijk nooit. Eerder zei Rutte het volgende over dit idee:

Europa kan zichzelf op dit moment niet verdedigen. Dat is ondenkbaar. Het zijn onverstandige voorstellen

Wat de dag wel typeerde was hoe Macron werd ontvangen. Veel boegeroep van aanwezige feestvierders.

Tijdens de feestopening moest de politie ingrijpen om verstoorders massaal op te pakken. Zo'n 150 arrestaties zijn verricht. De Gele Hesjes lieten weer van zich horen, de onrust in Frankrijk is nog steeds niet verdwenen en Macron staat al geruime tijd onder zware druk. Zijn populariteit daalt alleen maar in het land.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties