Rutte op bezoek bij Macron. Beelden laten duidelijk zien dat Macron niet geliefd is

Geen categoriejul 14 2019, 20:30
Vandaag is het Quatorze Juillet, oftwel 14 juli. De Fransen vieren de epische bestorming van de Bastille in 1789 waarmee de Franse Revolutie begon. Onze premier is op bezoek bij Macron, beelden van deze viering laten een interessant beeld zien.
https://twitter.com/MinPres/status/1150349545332781057
Ten eerste is vrij opmerkelijk dat bij een nationale feestdag, waar van oudsher altijd al een militaire parade is ineens ook troepen meelopen van andere nationaliteiten. Eigenlijk is dit helemaal niet opmerkelijk, Macron is al tijden kritisch op de NAVO en uitermate pro-EU. Macron wisselt het liefst vandaag nog de NAVO in voor een EU leger. Al een tijdje loopt Macron hier discussies mee te houden met onder andere Trump. The Don is uitermate ontevreden over het verzaken van diverse NAVO leden om te voldoen aan de 2% norm - wat neerkomt op 2% van het bnp te besteden aan defensie.
Laat de Tweet van Mark Rutte onbedoeld ook iets doorschijnen dat Rutte een Europees leger wel ziet zitten? De VVD is volgens haar partijprogramma niet voor een gemeenschappelijk leger, maar met Rutte weten we het natuurlijk nooit. Eerder zei Rutte het volgende over dit idee:

Europa kan zichzelf op dit moment niet verdedigen. Dat is ondenkbaar. Het zijn onverstandige voorstellen

Wat de dag wel typeerde was hoe Macron werd ontvangen. Veel boegeroep van aanwezige feestvierders.
https://twitter.com/_Clarification/status/1150317766072836097
Tijdens de feestopening moest de politie ingrijpen om verstoorders massaal op te pakken. Zo'n 150 arrestaties zijn verricht. De Gele Hesjes lieten weer van zich horen, de onrust in Frankrijk is nog steeds niet verdwenen en Macron staat al geruime tijd onder zware druk. Zijn populariteit daalt alleen maar in het land.
https://twitter.com/djeppink/status/1150450147790336000
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten