Rutte staat volledig achter wachtgeld graaiende Dijkhoff

Geen categorienov 29 2019, 18:00
Premier Rutte staat volledig achter zijn VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff, die lekker wachtgeld opstrijkt 'want daar heb ik recht op'. En hoewel Rutte zelf niet van die regeling gebruik heeft gemaakt toen hij dat wel kon, gunt hij het Dijkhoff gewoon van harte. Lief hè?
Dat doet die Rutte dan wel weer leuk hè? Stand by your man. Dijkhoff ontving wachtgeld vanwege zijn ministerschap (slechts 23 DAGEN!!!) en dat salaris is meer dan hij nu verdient. Wachtgeld is natuurlijk bedoeld voor politici die na hun baan niet zomaar aan het werk kunnen komen en een overbruggingsperiode moeten hebben. Stel je voor dat Geert Wilders er ineens mee kapt, die kan solliciteren tot 'ie een ons weegt, maar geen enkel bedrijf wil hem in dienst nemen. Voor je het weet krijgt dat bedrijf een kogel door de ruit! Wachtgeld is helemaal niet zo raar dus.
Wat wél raar is, is dat je er aanspraak op maakt en kan blijven maken op het moment dat je al gewoon weer werk hebt, laat staan wéér als politicus. Een minister verdient niet zoveel meer als een Kamerlid dat je er een totaal andere levensstijl aan overhoudt. Dus dat wachtgeld als compensatie zou moeten fungeren is ook onzin. Maar zowel Dijkhoff als Rutte zijn wat dat betreft stereotype VVD'ers en zeggen heel simpel: 'het mag, dus ik doe het'.
Rutte zit wat dat betreft ook vast in een hoekje gedrukt. Hij moet wel achter zijn fractieleider blijven staan in verband met de volgende verkiezingen en heeft natuurlijk ook het liefst dat dit weer zo snel mogelijk overwaait. De vraag is alleen of de kiezers dat ook gaan vergeten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten