Rutte wil Antillen op Marktplaats zetten

Geen categoriejul 20 2013, 10:15
Als het aan premier Rutte ligt, mogen de Antillen indien gewenst per direct vertrekken uit het Nederlands koninkrijk.
Groot was de ophef en de verontwaardiging toen PVV-Kamerlid Hero Brinkman eind 2007 de Antillen een 'grotendeels corrupt boevennest' noemde en en zei dat de eilanden maar op Marktplaats moesten worden gezet. De Antillen eisten toen op hoge poten excuses van Brinkman:

PVV-Kamerlid Hero Brinkman is niet langer welkom op de Antillen als hij geen excuses aanbiedt voor "vernederende en denigrerende" uitlatingen over de eilanden. Dat heeft het parlement van de Antillen laten weten in een brief aan Brinkman.

Anno 2013 blijkt dat de PVV'er zijn tijd vooruit was. Intussen vindt zelfs het kabinet van VVD en PvdA dat de Antillen op Marktplaats kunnen worden gezet. Nou ja, niet letterlijk helaas, maar het komt op hetzelfde neer.
Premier Mark Rutte heeft tijdens zijn bezoek aan de Caribische eilanden volgens journalisten van De Telegraaf en NRC gezegd dat de eilanden mogen vertrekken als ze dat willen. Het gaat om de landen Aruba, Curaçao en Sint-Maarten en de bijzondere gemeenten Bonaire, Saba en Sint-Eustatius.
Rutte, zo direct en eerlijk als hij maar zijn kan: "Als u mij morgen belt dat u eruit wilt, dan gaan we dat onmiddellijk regelen." De vertegenwoordigers van de eilanden keken Rutte 'verbaasd' aan, aldus de premier. De vraag is natuurlijk of de eilanden wel compleet autonoom en zelfstandig willen worden of dat ze stiekem liever bij het Nederlandse koninkrijk blijven. Als ze vertrekken, is het logische gevolg dat er in principe geen enkele Nederlandse euro meer richting de Antillen gaat. Ik hoor de gemiddelde Nederlander al juichen.
Maar of dat nou de bedoeling is van de eeuwig over Nederland klagende politici op de Antillen...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten