Sarah Palin meldt zich: 'serieuze interesse' voor 2016

Sarah Palin meldt zich: 'serieuze interesse' voor 2016

Wordt Sarah Palin de eerste vrouwelijke president van de Verenigde Staten?

En nu wordt het leuk. Officieel heeft nog geen enkele Republikein zich gemeld voor de presidentiële verkiezingen van 2016, maar de gematigde kandidaten Jeb Bush, Mitt Romney en Marco Rubio (al is die iets rechtser) zijn al volop bezig met de voorbereiding op de Republikeinse voorverkiezingen.

Daar komt nu een vierde mogelijke kandidaat bij: Sarah Palin, een echte rechtse houwdegen die er niet voor terugdeinst om verbale klappen uit te delen aan politiek-correct links. In een gesprek met journalist Robert Costa van The Washington Post heeft Palin gezegd dat ze serieuze geïnteresseerd is in 2016. Costa twitterde haar opmerking vanochtend vroeg onze tijd:

Citaat uit het artikel van Costa op de site van The Washington Post:

"You can absolutely say that I am seriously interested," Palin said, when asked to clarify her thinking about a possible presidential bid.

Palin, the GOP’s 2008 vice-presidential nominee, said she stood by comments she made Thursday in Las Vegas to ABC News, where she first expressed enthusiasm about potentially competing for the Republican presidential nomination.

"I am. As I said yesterday, I’m really interested in the opportunity to serve at some point," Palin said Friday, as former Pennsylvania senator Rick Santorum, a potential 2016 rival, looked on.

Palin zegt vooralsnog niet dat ze zich ook écht in de race gooit. Daar heeft ze nog wat meer tijd voor nodig (om te kijken of ze genoeg geld zou kunnen ophalen, wat heel belangrijk gaat worden de komende tijd), maar met deze opmerkingen geeft ze wél aan dat ze deze kans niet bij voorbaat laat schieten.

De Republikeinen hebben juist nu een conservatieve kandidaat nodig met conservatieve overtuigingen om de Republikeinse achterban naar de stembus te krijgen. Dat weet Palin als geen ander. De zoveelste gematigde kandidaat - een Bush, een Romney - gaat het niet winnen van iemand als Hillary Clinton. Conservatieve kiezers zullen zich afvragen waarom ze nog moeten gaan stemmen als de keuze is tussen twee centrumkandidaten.

Ik hoop dat Palin meedoet, omdat ik vind dat ze goede ideeën heeft, een hart voor Amerika heeft, en omdat ik een spannende voorverkiezing wil zien bij de Republikeinen. Het zou knap waardeloos zijn als de strijd straks gaat tussen twee gematigde kandidaten die het niet eens stiekem 100 procent met elkaar eens zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties