Jeb Bush wil 100 miljoen dollar inzamelen in drie maanden tijd

Dit noem je dus een blitzkrieg.

Jeb Bush, de broer van George W. en – dus ook – zoon van George H.W. Bush, heeft een bijzonder ambitieus doel gesteld voor de financiële afdeling van zijn nieuwe organisatie (opgericht om zijn presidentscampagne te runnen). Hij wil in de eerste drie maanden van dit jaar namelijk maar liefst 100 miljoen dollar inzamelen.

Ja, dat leest u goed: honderd miljoen.

Jeb Bush’s campaign team is setting ambitious early fundraising goals as it seeks to raise the hundreds of millions it would need to propel the former Florida governor through the Republican primaries and general election.

BloombergPolitics reported on Friday that Bush will seek to raise $100 million in the first quarter alone, including a whopping $25 million from donors in his home state.

Als hem dit lukt zullen andere gematigde Republikeinen zich wel tweemaal bedenken voor ze aankondigen óók mee te doen. Senator Marco Rubio en de eerder vandaag door Frank bekritiseerde Mitt Romney  kunnen op flink wat steun van het establishment rekenen – en zelfs van Republikeinse kiezers – maar als Bush financieel zo te keer gaat kunnen ze eigenlijk al bij voorbaat opgeven.

Tenminste, dat is natuurlijk wat Bush hen wil doen geloven.

Romney gelooft dat hij 75 miljoen dollar nodig heeft om de primaries te kunnen winnen. Daarom kan het zijn dat hij tóch doorzet. Zijn adviseurs denken dat ze Bush ook kunnen verslaan als ze minder te spenderen hebben… en voegen daar aan toe dat hij, als hij eenmaal de presidentskandidaat is van de Republikeinse Partij, bakken met geld kan binnenslepen zodat hij het op kan nemen tegen Hillary Clinton, die door velen gezien wordt als dé favoriet voor de nominatie van de Democratische Partij.

Voor Rubio liggen de zaken anders. Hij en Bush hebben veelal dezelfde donateurs. Als Bush zoveel geld ophaalt – 100 miljoen dollar in totaal in drie maanden tijd, waarvan 25 miljoen dollar uit zijn thuisstaat Florida – kan hij het wel vergeten. Zelfs een positie als running mate is dan niet mogelijk; hij voegt immers niets toe omdat Bush Florida zelf ook moet kunnen binnenslepen.

Lees meer op pagina 2. Wat te denken van Romney?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

6 reacties

 1. arie_jansz

  Tijdje geleden was er al iemand die zeker wist dat Jeb Bush de kandidaat zou worden…

  Ik geloof dat iedereen hem toen heeft uitgelachen hier….

 2. Kuifje

  Romney heeft de nominatie al een keer verloren in 2008. Ook heeft Romney heeft in 2012 verloren tegen Obama.

  En als Romney het voor een derde keer probeert zal hij ook verliezen is mijn inschatting.

  De basis loopt gewoon niet “warm” voor Romney en zeker ook niet voor Jeb.

  Romney is een biggoverment Republiein net als Jeb en een politicus die de nodige flip flops heeft gedaan net als Jeb.

  En natuurlijk is er nog Romneycare (voorloper van Obamacare).

 3. jwhueting

  Als ik moet kiezen tussen Romney en Bush, dan kies ik ook voor Romney. Dat zie ik toch als een man met iets meer kennis van zaken over de economie.

  Dit is natuurlijk een keiharde aanval van het establishment. Ik vermoed dat de primary-kiezers in Iowa of South-Carolina zich niet zo laten afschrikken door 100 miljoen. Maar in andere staten zal het zeker effect hebben.

  Ik geloof dat Bush noch Romney een verkiezing tegen Clinton kunnen winnen.

 4. Chr26

  ik ruik hier wishful thinking. Volgens mij weet v.d Galien als geen ander dat het voor een republikeinse kandidaat erg moeilijk tot haast onmogelijk is om ooit weer een presidentschap te winnen zolang Amerika met de extreem-rechtse teaparty opgeschept zit. Vanwege het systeem daar kunnen politici die teveel van het midden afwijken nooit de meerderheid van het volk achter zich krijgen. Ook al heeft Amerika (niet onterecht) helemaal genoeg van het huidige beleid, vergeet v.d Galien voor het gemak te benoemen dat democraten in het algemeen veel eensgezinder over hun kandidaten dan republikeinen blijken te zijn. De teaparty achterban zal nooit voor een moderate gaan, en visa versa, wat betekend dat de republikeinse partij verdoemd is tot verdeeldheid. Gelukkig zeg ik dan, want hoewel ik persoonlijk ‘the two party system’ een heiloze weg vind, zie ik nog liever een democraat dan een republikein aan de macht

  1. Staphylocoque

   Het gaat inderdaad heel moeilijk worden voor een republikein om ooit president te worden. De VS wordt steeds minder conservatief en schuift langzaam op naar de Democraten.

 5. jwhueting

  Nou zeker, Amerika wordt steeds minder conservatief/Republikeins.

  Ahum.

  http://www.politico.com/2014-election/results/map/house/#.VLO-myuG-So

Reacties zijn gesloten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.