Video: walgelijke nieuwe propagandafilm ISIS met Charlie Hebdo

Video: walgelijke nieuwe propagandafilm ISIS met Charlie Hebdo

Kijken maar, want dit is pas echt weerzinwekkend.

Nauwelijks vier dagen geleden gepleegd, en niet eens door de Islamitische Staat, maar de geoliede PR-machine van ISIS werkt nog steeds op volle toeren. In een nieuwe propagandavideo die vannacht verspreid werd via allerlei obscure videodeelsites en bedoeld is voor moslim-radicalen in "Kuffar-landen" (het Westen dus) worden president Obama en premier Cameron afgebeeld als 'kruisvaarders' en 'moordenaars' opgeroepen om net zo 'heldhaftig' te zijn als de Charlie Hebdo-moordenaars.

Maar waar de rugharen het meest van overeind gaan staan is een passage (hieronder te zien) waarin beelden van de twaalfvoudige moord op redacteuren en beveiligingsbeambten bij Charlie Hebdo worden gemixt met een perfect Frans sprekende jihadist, die - omringd door baarden en AK47's - vertelt dat iedere gelovige moslim ('maar dit heeft niks met de islam te maken hoor!') de plicht heeft tenminste één "vijand van Allah" van het leven te beroven. Hoe al die zogenaamde vijanden van die zogenaamde god aan hun einde moeten komen wordt ook al gesuggereerd: rijd ze dood met auto's, vergiftig hun eten, en if all else fails: er zijn zelfs wapen beschikbaar.

Kijkt en beoordeelt u zelf:

[video width="600" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/01/fransepropagandaifm.mp4"][/video]
.

Het is duidelijk dat Charlie Hebdo een big win was voor de jihadisten. Dat er vervolgens dit soort filmpjes naar buiten komen is alleen nog maar extra zout in de wonden. Het Westen moet vandaag dus niet alleen demonstreren in Parijs, maar ook keihard en genadeloos terugslaan. Het zou mooi zijn als tegen deze tijd volgend jaar zowel van ISIS als van al-Qaeda in Jemen niet veel meer over is dan een voetnoot in de geschiedenisboeken en een rokende puinhoop waar ooit de hoofdkwartieren stonden.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties