Parijse supermarktkiller Coulibaly zet banden met ISIS uiteen

Parijse supermarktkiller Coulibaly zet banden met ISIS uiteen

Zoals bij wel meer terroristen blijkt ook de gijzelnemer en moordenaar uit de koshere supermarkt van vrijdag, Ahmed Coulibaly, voor diens afschuwelijke daad een videotestament te hebben opgenomen.

Anderhalve dag sinds de dood van Ahmed Coulibaly is inmidels voorbijgegaan, en de jihadstrijder die een koshere supermarkt vol Shabbat-inkopende shoppers gijzelde en er enkelen doodschoot is inmiddels van alle kanten belicht. Nou ja, voornamelijk zijn vriendin. De voormalige 'bikinibabe' die ineens een 'jihadbabe' werd en zich ofwel in Frankrijk, ofwel in Syrië, ofwel in Turkije bevindt, houdt de gemoederen bezig.

Maar we zouden bijna vergeten stil te staan bij dat wat al gebeurd is, en wie die knotsgekke Coulibaly nu is, die een supermarkt vol Joods winkelpubliek gijzelde. Daar brengt de moordenaar zelf nu - postuum - verandering in. Hij blijkt namelijk een video te hebben opgenomen vlak voordat hij overging tot zijn gruwelijke daad:


Voor geïnteresseerden: de hele video staat hier, maar als u geen Frans spreekt heeft u er weinig aan. Samenvatting, dus, voor de niet-Franstaligen: de terrorist poseert in verschillende outfits: van een leren motorjack, tot een lang wit gebedsgewaad en zelfs een camouflagekleurig kogelvrij vest passeert de revue. De man legt in het Frans uit dat hij ISIS een toporganisatie vindt, en dat hij de Kouachi-broers financieel gesteund heeft in hun queeste om het vrije woord in Frankrijk en de rest van het continent monddood te maken.

Wat misschien nog wel het meest angstaanjagende is, is het feit dat de man zo enorm kalm overkomt. Als je de ISIS-vlag niet herkent en de taal niet spreekt, denk je dat dit gewoon een man is die rustig iets heel saais verteld over de stand van de Japanse yen afgezet tegen de Zuid-Afrikaanse rand in de jaren '80, of iets dergelijks. Deze moordenaar is geen opgehitste tiener, maar een koelbloedige psychopaat wat hem des te gevaarlijker heeft gemaakt.

Hoe dan ook mogen we blij zijn dat deze kerel van z'n sokken is geblazen door de Parijse politie. Alleen buitengewoon jammer dat hij nog even een handjevol mensen mee het graf in kon sleuren, en postuum nog wat propaganda het internet opsmijt.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties