Nederlandse schaatsers houden adem in: kunnen we straks los op natuurijs? Antwoord Rutte blijft ongewis

Nederlandse schaatsers houden adem in: kunnen we straks los op natuurijs? Antwoord Rutte blijft ongewis

Schaatswedstrijd op natuurijs. Bron: Shutterstock: Door Eric Gevaert

De schaatswereld is er helemaal klaar voor: schaatswedstrijden op natuurijs! Volgens diverse experts én topsporters moet dit mogelijk zijn. Men moet gewoon een nieuwe topsportbubbel creëren. Er is alleen een probleem: premier Rutte heeft deze week nog géén toestemming gegeven voor schaatswedstrijden.

De Nederlandse topsportwereld ziet het wel zitten, eindelijk weer eens wat mooie wedstrijden op natuurijs. De komende dagen zal het weer dit mogelijk gaan maken. Alleen moet Den Haag nog wel toestemming hiervoor geven. Andere sporten zijn de afgelopen maanden, succesvol, doorgegaan dankzij de vorming van zogeheten sportersbubbels. Kan men dit ook niet doen voor voor de schaatsers op natuurijs?

?ref_src=twsrc%5Etfw

Sportteams zoals Jumbo-Visma zien het idee wel zitten, en ook voor de rest van Nederland zou het mooi zijn als we worden getrakteerd op Nederlandse schaatswedstrijden op natuurijs. Binnen de topsportwereld is er de afgelopen maanden al genoeg gewerkt met sporterbubbels: topsporters die geïsoleerd van de samenleving leven en trainen, waardoor wedstrijden mogelijk zijn.

Als men genoeg gaat testen en enkele hotels gaat boeken moet dit ook mogelijk zijn voor het schaatsen!

?ref_src=twsrc%5Etfw

Laten we hopen dat men het kabinet kan overtuigen om alsnog groen licht te geven hiervoor. Andere sporten hebben al laten zien dat het mogelijk is om op een veilige manier door te gaan. De sporters zijn er al klaar voor, nu is het wachten op Rutte.

?ref_src=twsrc%5Etfw

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties