Schandalig: aanhangers Eritrese dictatuur houden toch conferentie in Nederland ondanks verbod

Schandalig: aanhangers Eritrese dictatuur houden toch conferentie in Nederland ondanks verbod

Het regime in Eritrea is extreem wreed, maar kan gewoon een conferentie houden in ons land.

Een flagrante mislukking voor de Nederlandse rechtsstaat vandaag: ondanks een verbod zijn aanhangers van het regime van Eritrea vandaag tóch gewoon begonnen aan hun conferentie. De jongerenafdeling van het dictatoriale regime komt bijeen in Veldhoven om gezellig met elkaar te babbelen. Een grove schande, want Eritrea is één van de meest wrede dictaturen ter wereld. Het regime maakt zich schuldig aan talloze mensenrechtenschendingen, waaronder mensenhandel, en persvrijheid bestaat niet in het Afrikaanse land. Maar Nederland was er weer eens te laat bij, want gisteren kwam er een regeringsfunctionaris van de dictatuur naar de conferentie. Eritreër Kuflom Dafla Hosabay was terecht boos:

“Net hebben we de vliegtuigen van ministers van Erdogan tegengehouden. Wat Eritrea betreft lijkt het of we de andere kant opkijken.”

Daar heeft hij natuurlijk een punt. Het slaat nergens op dat een regeringsfunctionaris van een extreem wreed regime gewoon hier in Nederland mag komen spreken. Zo'n man zou moeten worden gearresteerd zodra hij op Schiphol landt voor de misdaden die het regime heeft begaan. In plaats daarvan krijgt hij een warm welkom van zijn eigen aanhangers.

Gisteren besloot de gemeente Veldhoven om de conferentie te verbieden, nadat aanhangers en tegenstanders van het Eritrese regime met elkaar op de vuist gingen. De aanhangers van het regime lappen het verbod echter aan hun laars, en zijn vandaag gewoon tóch doorgegaan met hun inmiddels illegale conferentie. In het hotel waar de conferentie plaatsvindt bevinden zich tientallen aanhangers van de dictatuur, en buiten staat de Mobiele Eenheid paraat.

Volgens een aanhanger van het regime in Eritrea zijn de protesten tegen de conferentie gesponsord door aartsvijand Ethiopië, en is er niets waar van de beschuldigingen tegen het Eritrese regime. Mensenrechtenorganisaties denken daar echter anders over, en ook de tienduizenden Eritrese vluchtelingen vertellen een ander verhaal. Het is te gek voor woorden dat aanhangers van een bruut regime hier zomaar een conferentie kunnen organiseren, en zelfs na een verbod doodleuk doorgaan met hun dictatoriale feestje. Hoog tijd dat de politie keihard ingrijpt!

Lees meer over:
Nederland Eritrea Ethiopië

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties