Schandalig! De top van de fiscus wist van toeslagenaffaire!

Geen categorienov 18 2019, 9:00
Uit onderzoek van de Trouw en RTL Nieuws blijkt dat topambtenaren willens en wetens toeslagen hebben stopgezet voor kinderopvang. De fiscus toont hiermee aan dat het ernstige problemen heeft in haar eigen gelederen. De stopzettingen werden tot op het hoogste niveau besproken, en ze lieten het allemaal maar gebeuren. Walgelijk....
Zelfs in zaken waarin al vaststond dat mensen recht hadden op toeslagen zijn die gewoon stopgezet door de top van de fiscus. Dit blijkt uit bewijs dat staatssecretaris Menno Snel vrijdagavond in openbare documenten vrijgaf. Zelf meende Snel dat er geen ambtsmisdrijven hebben plaatsgevonden, maar het onderzoek van RTL en Trouw laat heel wat anders zien.
Uit de documenten blijkt dat de fiscus vol zit met omhooggevallen, arrogante ambtenaren die lak hebben aan de voorgeschreven wetten. Het gaat er zelfs zo erg aan toe dat topambtenaren zelf regels bedenken:

"Blokpoel wil alles laten dichtdraaien, dus ook toeslagen, zelfs als die waarschijnlijk wel goed zijn."

De rot binnen de fiscus zit diep, dat komt duidelijk naar voren uit het onderzoek van RTL en Trouw. Staatssecretaris Snel kan de komende week de volle laag verwachten, hoe hij zich tegen dit onderzoek gaat verweren zal interessant worden. De fiscus dient hoe dan ook hard aangepakt te worden, want wat er aan de hand is kan uiteraard niet.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten