Schandalig! Leefbaar Rotterdam is gepasseerd, VVD en GroenLinks nu aan zet

Schandalig! Leefbaar Rotterdam is gepasseerd, VVD en GroenLinks nu aan zet

Screenshot Buitenhof / VPRO

Elsevierweekblad meldt: De informateurs Jos van der Vegt en Derk Loorbach hebben hun opdracht teruggegeven, ze kwamen er niet uit. Pieter Duisenberg en Paul Rosenmüller mogen het nu proberen. Er wordt namens VVD en Groenlinks een plan geschreven, andere partijen mogen daar bij aanhaken.

VVD en GroenLinks, beide goed voor vijf zetels, worden door bijna alle andere partijen genoemd wanneer zij een 'droomcoalitie' moesten formuleren. PvdA en D66, beide óók vijf zetels, lijken daarmee in eerste instantie gepasseerd.

VVD en GroenLinks zijn het volgens de verkenners 'opvallend vaak met elkaar eens'. Klinkt als een kartelpuntje voor Baudet. FVD wilde namelijk zonder moeite de 'alliantie' opzeggen als dat zou betekenen dat D66 daardoor weer even normaal en democratisch gaat doen. Het mocht niet baten. De verliezers mogen nu een poging doen om de Rotterdamse kiezer te naaien, dat kan op de volgende manieren:

De zeven mogelijke combinaties op een rij:

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties