Schandalig! Michael van Gerwen totaal genegeerd bij Sportman van het Jaar, want marginale tokkiesport

Geen categoriedec 05 2016, 13:00
Heeft zelfs de sportwereld last van een arrogante elite die alles beter denkt te weten?
Het antwoord op die vraag is: jazeker! Jeroen Bijl, voorzitter van de 'vakjury' (zo, zo, wat moet je daar voor gestudeerd hebben jongens?), zegt tegen de NOS namelijk dat Michael van Gerwen nooit in beeld is geweest voor de prijs voor Sportman van het Jaar.
Volgens Bijl voldoet darten namelijk niet aan de 'vereisten,' die natuurlijk zijn samengesteld door de boven-ons-gestelden in de sportwereld zelf. Zo moet de sport in principe een Olympische Sport zijn. Als dat niet zo is moeten er 55 landen betrokken zijn bij een WK. "Darts zit behoorlijk onder dat criterium. Hij is dus nooit serieus in beeld geweest," aldus betweter Bijl.
Maar wacht eens even. Dat er niet heel veel landen bij betrokken zijn, maakt dat echt uit? Het gaat toch om het niveau waarop gespeeld wordt? En wie zegt dat darten niet minstens zo'n serieuze sport is als gymnastiek of schaatsen. Laten we wel wezen, Sven Kramer wordt wel beschouwd als een grootheid, maar de concurrentie op zijn favoriete afstanden is veel minder groot dan die voor Van Gerwen. En dan bestaat de voornaamste concurrentie van Kramer ook nog eens uit Nederlanders. Die anderen doen alleen voor de leuk mee.
Vervolgens gooit Bijl Van Gerwen ook nog even een heerlijke sneer naar zijn hoofd. Toen hem gevraagd werd of Van Gerwen dan zelfs helemaal niet genoemd is antwoordde hij namelijk als volgt:

"Nee. Nou, niet officieel omdat hij dus niet door de voorselectie kwam. Iemand noemde zijn naam wel bij de uiteindelijke vergadering. Daarbij werd ook gezegd dat hij het belangrijkste toernooi, de WK, niet heeft gewonnen."

Oh. Dus het feit dat Van Gerwen heel dart-minnend Nederland in vuur en vlam heeft gezet doet er niet toe? De boven-ons-gestelden hebben besloten dat alleen het officiële WK-darts er iets toe doet, en dat al die andere schitterende toernooien volstrekt irrelevant zijn?
Wat een ongelooflijke arrogantie en wat een grof schandaal dat Bijl en zijn vrienden op deze wijze omgaan met darten. Ga je schamen meneer Bijl, heel diep!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten