Schandelijk: Nederland en de VS hebben islamistisch Iran zomaar €360 miljoen rijker gemaakt

Schandelijk: Nederland en de VS hebben islamistisch Iran zomaar €360 miljoen rijker gemaakt

Lekker honderden miljoenen betalen aan een misdadig en dictatoriaal regime. Omdat het kan!

Nederland staat er weer eens lekker op. Ik ben de grootste fan van transatlanticisme en het koesteren van onze banden met de Verenigde Staten, maar zelfs de grootste vriend moet wel eens een andere vriend weigeren van dienst te zijn. Zeker als die vriend iets doet waarmee hij zichzelf in de voet schiet, zoals - ik noem maar een zijstraat - het onbedoeld helpen van Iran met diens doelstellingen een atoombom te verkrijgen.

Klinkt dat allemaal wat vaag? Laat me dat dan illustreren met een uiterst pijnlijk voorbeeld uit het recente internationale verkeer: Nederland heeft Obama een kontje gegeven met het overmaken van maar liefst €360 miljoen richting het misdadige regime in Teheran. De ayatollahs lachen zich scheel: ongelovige sukkels Nederland en de VS financieren de genadeloze shariapraktijken in Iran. Prachtig!

De Wall Street Journal wist de handen te leggen op stukken die deze kostbare overboeking overtuigend bewijzen:

"Het contante geld, euro’s en Zwitserse francs, werd volgens de krant op houten pallets gestapeld en in een ongemerkt vrachtvliegtuig naar de Iraanse hoofdstad gevlogen. Het geld werd door de Amerikanen bij de Nederlandse en de Zwitserse staatsbanken omgewisseld omdat de Amerikaanse wet verbiedt dat er met dollars aan Iran betaald wordt. Daarnaast heeft Iran door sancties zelf geen toegang tot de wereldbanken.

Het geldtransport vond volgens Iraanse media plaats op dezelfde dag, 17 januari, dat de vier Amerikaanse burgers werden vrijgelaten. Volgens een generaal van de Iraanse Revolutionaire Garde was het een betaling om de ’spionnen’ vrij te laten."

Als je wil dat Iran binnenkort weer vier Ameirkaanse burgers kidnapt met één of andere onzinreden, dan moet je vooral geld gaan betalen voor hun vrijlating. Nee, schurkenstaten zoals Iran moet je niet gaan paaien met miljoenen in de hoop dat ze zich de volgende keer dan wél aan de regels gaan houden: zulke regimes hebben een speurneus voor zwakte. En zwakte, dat hebben ze nu gevonden bij de Nederlandse en Amerikaanse autoriteiten. Die slapjassen zijn zo bang voor je, dat ze zelfs hun eigen regels en ingestelde sancties willen omzeilen om je terroristische bezigheden te financieren! Als dat dus niet naar meer smaakt...

Volgende keer graag wat minder bloemetjes-, hartjes- en omkoopdiplomatie tegen Iran. Dit is een land waar je gewoon heel duidelijk tegen moet zijn: bevries tegoeden, verklaar visa's verbeurd en sluit je grenzen voor Iraniërs. Je hebt hier namelijk te maken met boeven. En alhoewel je bij gewone mensen de wortel en de stok moet afwisselen als methodes om je zin te krijgen, is de stok het enige waar boeven ooit respect voor zullen krijgen. De knoet er dus overheen, de volgende keer bij Iran. En geen honderden miljoenen euro's.

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!
Lees meer over:
Verenigde Staten Iran

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Spoor 2 traject niet gelukt, hoe verder?

Lees meer