Schattig! Zie hier hoe kleine baby-luiaarden leren klimmen

Schattig! Zie hier hoe kleine baby-luiaarden leren klimmen

Deze baby-luiaarden zijn wezen. Daarom moeten ze zichzelf leren om te klimmen. Het is ontzettend grappig - en schattig - om te zien hoe dat gaat.

Zo zitten ze op een schommelstoel om te wennen aan het wiegende gevoel van in een boom hangen. De schommelstoel beweegt zich zoals takken dat doen in de wind.

De ongelooflijk schattige dieren worden opgevoed in de Toucan Rescue Ranch in Costa Rica. Fotograaf Lucy Cooke ontmoette ze in mei van dit jaar, en maakte niet alleen geweldige foto's, maar ook een schitterende video.

[caption id="attachment_126021" align="aligncenter" width="630"]Een luiaard op een schommelstoel Een luiaard op een schommelstoel[/caption]

Onlangs publiceerde Lucy een kalender die geheel en al om deze dieren draait. Ze doet dat niet alleen omdat zij ze ontzettend schattig vindt, maar ook omdat wij mensen het één en ander van ze kunnen leren: met name hun gewoonte om maar liefst 20 uur per dag te slapen spreekt haar aan.

Ze zegt daarover: "We willen allemaal graag wat meer slapen. Deze dieren herinneren ons eraan dat het beter voor ons én de planeet is als we het een beetje rustiger aan doet."

Ik weet niet of dat helemaal klopt, maar wat ik wel weet is dat de video ge-wel-dig is:

Lees meer over:
dieren grappig

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties