Scheisse! Privégegevens honderden Duitse politici op straat beland

Scheisse! Privégegevens honderden Duitse politici op straat beland

Hacking password illustration. Auteur: Santeri Viinamäki. Wikimedia Commons.

Is dat even balen! De privégegevens van honderden Duitse politici liggen op straat door een hack. Zo'n beetje heel het parlement (behalve de AfD) en tientallen andere politici zijn getroffen! Dat meldt De Volkskrant.

Telefoonnummers, adresgegevens, sollicitatiebrieven, bank- en creditcardgegevens, identiteitskaarten, persoonlijke chats, interne correspondentie van politieke partijen en noem het maar op! Allemaal op straat! Meine Güte!

En u weet, wie 'hack' zegt, moet ook 'de Russen' zeggen! Weekblad Der Spiegel meldt dat de Duitse inlichtingendienst een groep genaamd 'Snake' verantwoordelijk houdt voor de hack en deze groep 'zou banden hebben met de Russische inlichtingendienst'. Nul bewijs, mooie bliksemafleider, en kennelijk niemand die vraagt hoe ze dit zo zeker weten. Zo hoeven ze zich in ieder geval niet in allerlei bochten te wringen als uitkomt dat ze geen flauw benul hebben waar de hack écht vandaan kwam, laat staan of ze kunnen bewijzen dat de hack op wat voor manier dan ook in opdracht van de Russische inlichtingendienst was.

Het zou natuurlijk best kunnen, maar daar is tot nu toe nog geen bewijs voor aangeleverd. Ook wordt er op deze manier totaal niet meer gelet op het feit dat de digitale kanalen waar Duitse politici gebruik van maken zo makkelijk te hacken zijn. Hoe het kan dat de politieke partij AfD niet is getroffen, roept ook een aantal vragen op.

Er bestaat in ieder geval een flinke kans dat de gelekte informatie tot wat schandaaltjes gaat leiden of zelfs rare figuren aantrekt die het oneens zijn met een bepaalde politicus!

Een oproep van de redactie: door de coronacrisis heeft DDS het, net als veel andere websites, ontzettend lastig. Wij willen alles gratis leesbaar houden voor iedereen, waardoor we voor onze inkomsten afhankelijk zijn van reclame. Maar bedrijven hebben financiële zorgen, en hebben dus niet veel te makken. Daar merken wij de gevolgen ook van. Vandaar onze oproep aan u, onze lezers: steun ons alsjeblieft! Via het betrouwbare Nederlandse BackMe-systeem kunt u maandelijks óf eenmalig doneren. Doe dat alstublieft, en help DDS in de lucht te blijven!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties