Schijnheilige Kuzu doet net alsof hij ook om Surinamers geeft maar valt keihard door de mand

Geen categoriesep 23 2016, 13:11
DENK-voorman denkt dat hij zomaar kan liegen maar wordt pijnlijk betrapt!
De Algemene Politieke Beschouwingen na Prinsjesdag zijn hét debat van het politieke jaar. Ook de Kamerleden van DENK lieten weer van zich horen: Tunahan Kuzu ging keihard in de aanval tegen Geert Wilders, omdat die zich tegen dubbele nationaliteiten keerde. Wilders vindt dubbele paspoorten onwenselijk, terwijl Kuzu – zelf trots bezitter van de Turkse nationaliteit en trouw aanhanger van Erdogan – natuurlijk opkomt voor dubbele paspoorthouders. Kuzu zei dat Nederland ook zíjn land is, en het land van de migrantengroepen die door de jaren heen naar Nederland zijn gekomen:
https://www.instagram.com/p/BKoTnQBBQoS/?taken-by=tunahankuzunl
Op Instagram plaatste de DENK-leider trots een plaatje met zijn spreektekst. Nederland is ook het land van de Turkse, Marokkaanse en Surinaamse Nederlanders. Maar zei Kuzu dit wel echt? Een oplettende journalist ontdekte dat Kuzu er voor het gemak een regel bij heeft verzonnen.
https://twitter.com/AviBhikhie/status/779257085318012928
Op Instagram beweert Kuzu dat hij in de Tweede Kamer zei dat Nederland ook het land is van Surinaamse Nederlanders. In de Handelingen van de Kamer, het verslag van alles wat in ons parlement wordt gezegd, is daarvan echter niets terug te vinden.
schermafbeelding-2016-09-23-om-12-53-17
Daar staat het zwart op wit. Kuzu noemde wel de Turkse Nederlanders en de Marokkaanse Nederlanders, maar Surinaamse Nederlanders zijn in zijn spreektekst nergens terug te vinden. Maar achteraf doet de schijnheilige partijleider van DENK net alsof hij zich ook om deze groep bekommert. Kennelijk bedacht Kuzu zich later pas dat hij ook bij de Surinaamse Nederlanders moet slijmen om in 2017 zoveel mogelijk zetels voor DENK binnen te slepen.
Is Kuzu soms bang om zijn Surinaams-Nederlandse partijgenote Sylvana Simons voor het hoofd te stoten? De Surinaams-Nederlandse presentatrice die zich eerder dit jaar aansloot bij DENK ging deze week voor de zoveelste keer op vakantie, precies tijdens de week van Prinsjesdag. Heeft ze het soms even gehad met DENK? Het wordt steeds duidelijker dat de standpunten van de partij eigenlijk toch niet helemaal overeenkomen met de denkbeelden van Sylvana. Het traditionele islamitische gedachtegoed van Kuzu en Öztürk staat behoorlijk ver af van de zelfbenoemde feministe Sylvana, die op wil komen voor homorechten en in het verleden zelfs naakt poseerde. Het is voor Sylvana dus extra zuur dat Kuzu pas achteraf doet alsof hij betrokken is bij Surinamers, terwijl hij tijdens het debat in de Tweede Kamer geen greintje aandacht aan ze schonk.
Hoe het ook zij, de meeste Surinaamse Nederlanders trappen hier natuurlijk niet in. Helaas voor Kuzu is zijn bedrog aan het licht gekomen: DENK geeft geen moer om Surinaamse Nederlanders, en probeert alleen stemmen te winnen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten