Schimmelpenninck, Quote-hoofdredacteur en onderdeel van 'de elite', mekkert over afstand elite tot maatschappij maar 'rommelt' zelf 'met pandjes' in buitenland!

Schimmelpenninck, Quote-hoofdredacteur en onderdeel van 'de elite', mekkert over afstand elite tot maatschappij maar 'rommelt' zelf 'met pandjes' in buitenland!

Sander Schimmelpenninck, Quote-hoofredacteur en onderdeel van 'de elite', schreef samen met 'Dominee van de Zuidas' Ruben van Zwieten, het boek 'Elite gezocht'. Ze bekommeren zich over de afstand van de elite tot de maatschappij, terwijl ze zelf een schoolvoorbeeld zijn van ditzelfde gedrag!

De elite, waaronder zij de rijkste vijf procent van Nederland verstaan, zou zich voornamelijk bezighouden met geld verdienen en daarbij algemene of culturele ontwikkeling links laten liggen. Dat vinden ze niet oké en dus gaan ze op de activistische tour met dit boek.

Het frappante is alleen dat waar zij zich zo lijken te bekommeren om de sociaal-culturele armoede waar deze elite dan wat aan zou kunnen doen, zij zelf vooral bezig zijn met 'rommelen met pandjes', waarmee ze doelen op handelen in vastgoed in Kroatië en Spanje. Ze dekken zichzelf ook nog eens mooi in door te stellen dat het 'meer maatschappelijk betrokken kan' omdat de prijzen daar lager liggen.

Hoe groot wil je de balk in eigen ogen hebben?! 'Leuk wat pandjes opkopen en betaalbaar houden' als maatschappelijke betrokkenheid zien, 'want in Amsterdam wordt alles onbetaalbaar gemaakt'. Dat legt de lat wel erg laag, helemaal voor twee heren die klagen over gebrek aan maatschappelijke betrokkenheid van de Nederlandse elite, in Nederland.

Eerder maakte Schimmelpenninck zichzelf al belachelijk door Thierry Baudet in de fascistische hoek te willen drukken en, ironisch genoeg, als 'useful idiot' oftewel speelbal van 'de financiële elite' te zien. Inderdaad ja, diezelfde elite die er met de pet naar gooit.

Hoe het ook zij, beide heren doen exact hetzelfde als waar ze die elite zo van beschuldigen. Dit boekje is niets meer dan een poging een ander te mobiliseren voor iets dat zij zelf belangrijk zeggen te vinden. Ga dan zelf in de arena staan. Het netwerk ligt er en geld peuteren jullie ook wel los. Toe maar, geef het goede voorbeeld!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties