Lieve dakloze dame bevriendt een gewone man. Vervolgens bezorgt hij haar de verrassing van haar leven

Geen categoriemei 04 2015, 11:00
Het leven op straat is zwaar, zeker voor een 60-jarige dame die jarenlang genoot van een gelukkig en sterk huwelijk.
Screen Shot 2015-05-04 at 11.10.13
De 60-jarige Smokie had ooit een heel normaal leven. Ze woonde in een prima huis en had een man die van haar hield. Toen gebeurde er iets: haar man overleed, Smokie kon de hypotheek niet meer betalen, en opeens stond ze - dakloos - op straat. Ze moest zich maar redden.
In de jaren erna had Smokie het bijzonder lastig. De moeder en grootmoeder werd aan haar lot overgelaten door iedereen, en bespuugd en bespot door kinderen in de wijk van Los Angelos waar ze zich ophoudt.
Een paar maanden geleden veranderde er echter iets in haar leven. Smokie zamelt al jaren lege blikjes en flesjes in, die ze vervolgens kan verkopen. Op die manier houdt ze zichzelf in leven. Nadat ze buurtbewoner Elvis Summers een paar keer om dat soort materialen had gevraagd begonnen de twee met elkaar te spreken, waarna ze echte vrienden werden.
Screen Shot 2015-05-04 at 11.08.32
Aangezien een dakloze niet veel echte vrienden heeft stelde Smokie deze vriendschap echt op prijs. Ze genoot ervan: eindelijk had ze iemand met wie ze af en toe kon praten en op wiens morele steun ze kon rekenen.
Elvis had echter een verrassing voor haar in petto. Hij had zo met Smokie te doen dat hij besloot om iets speciaals voor haar te doen. Hij kocht een berg hout, voor ongeveer $500, en ging langs bij bedrijven die dakbedekking verkopen. Hij vroeg ze of ze wat dakpanelen konden schenken zodat hij Smokie kon helpen.
Ja hoor, dat wilden ze wel. Het gevolg? Op een dag kon Elvis Smokie haar nieuwe, kleine huisje laten zien.
Screen Shot 2015-05-04 at 11.09.37
Ze kreeg de sleutels van het kleine, verplaatsbare huisje in haar handen gedrukt, en had opeens weer een dak boven haar hoofd.
Screen Shot 2015-05-04 at 11.08.45
Smokie zegt dat, hoewel het huisje erg klein is en ze 'm elke 72 uur moet verplaatsen, ze er maar wat gelukkig mee is. Op straat slapen is voor niemand plezant. In dit huisje is ze veilig én warm; ze droomde daar jaren van.
Mooi, natuurlijk, maar het verhaal wordt nog fantastischer. Elvis is namelijk bezig om een organisatie op te zetten zodat hij, samen met daklozen zelf, meer van dit soort mobiele huisjes kan maken. Hij hoopt ervoor te zorgen dat iedere zwerver in zijn wijk daardoor op termijn niet langer dakloos is.
[video width="480" height="360" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/05/California-Man-Builds-_TINY-HOUSE_-For-HOMELESS-Woman-SLEEPING-In-the-DIRT-YouTube.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten