Schokkend: ISIS gebruikt steeds vaker kindsoldaten

Geen categoriejul 24 2015, 11:22
Steeds vaker zijn kinderen te zien als beulen in de video's van ISIS.
Dat ISIS kindsoldaten in de gelederen heeft, wisten we al. Zelfs in de executievideo's van de terreurbeweging zijn regelmatig kinderen te zien, die door ISIS worden klaargestoomd als beulen. Vanaf prille leeftijd worden jongetjes geïndoctrineerd en krijgen ze van de terroristen wapentrainingen en les uit de Koran. Ook de massale executie die onlangs in Palmyra plaatsvond, werd uitgevoerd door kinderen.
Screen Shot 2015-07-24 at 11.19.59
Dat terroristische rebellengroeperingen vaak kindsoldaten inzetten, is op zich niets nieuws. Ook in conflicten in Afrika was hier de afgelopen decennia helaas vaak sprake van. Maar wat de kindsoldaten van ISIS uniek maakt, is de schaal en de agressieve wijze waarop ze worden gerekruteerd en geïndoctrineerd. Waar voorheen kindsoldaten werden gedwongen om te vechten, worden de jeugdige ISIS-strijders zo geïndoctrineerd met de radicale islam dat ze vrijwillig de meest gruwelijke daden begaan.
Screen Shot 2015-07-24 at 11.19.41
Experts vrezen dat het zeer moeilijk, zo niet onmogelijk zal zijn om de kindsoldaten ooit te rehabiliteren. Programma's die zijn ontwikkeld om bijvoorbeeld Afrikaanse kindsoldaten op het rechte pad te brengen, zouden namelijk niet werken bij de sterk geradicaliseerde ISIS-jeugd.
Screen Shot 2015-07-24 at 11.20.45
Nog een verschil met kindsoldaten in andere conflicten is dat ISIS de kinderen op grote schaal inzet voor propaganda. Kindsoldaten krijgen expres een prominente rol in executievideo's, om indruk te maken op andere Arabische jeugd die hierdoor geïnspireerd zou raken. Ook worden de jonge strijders vaak ingezet als zelfmoordterroristen.
Deze video van Vocativ zet enkele feiten over ISIS-kindsoldaten op een rij.
[video width="1920" height="1080" mp4="http://www.dagelijksestandaard.nl/wp-content/uploads/2015/07/How-ISIS-Created-A-Lost-Generation-Of-Kids-1080p.mp4"][/video]
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten