Schokkend: Italiaanse politie geeft beelden vrij van bootvluchtelingen die zwemmen na schipbreuk

Geen categorieaug 07 2015, 20:32
Ze zwemmen voor hun leven.
De Italiaanse politie heeft aangrijpende beelden vrijgegeven van zwemmende bootvluchtelingen. De beelden zijn gemaakt bij de scheepsramp van een overvolle boot met immigranten die zonk voor de kust van Libië afgelopen woensdag. Nog altijd wordt gezocht naar zo'n 200 opvarenden van de boot. 373 immigranten konden worden gered.
media_xll_7916783
In Palermo, op Sicilië, arresteerde de Italiaanse politie vijf Noord-Afrikanen die betrokken zouden zijn bij de grootschalige mensensmokkel op de Middellandse Zee. Zij worden verantwoordelijk gehouden voor de scheepsbreuk bij Libië. Er zaten zo'n 700 opvarenden op de gammele boot, die ieder zo'n 1.200 tot 1.800 euro moesten betalen voor de levensgevaarlijke overtocht.
media_xll_7916828
media_xll_7916811
De toename van het aantal vluchtelingen dat de overtocht waagt, heeft gezorgd voor een enorme humanitaire crisis op de Middellandse Zee en in de landen eromheen. Mensensmokkelaars lokken migranten met mooie beloften, en laten hen vervolgens duizenden euro's betalen voor een levensgevaarlijke overtocht op gammele boten.
media_xll_7916831-2
Ook leiden steden en dorpen in Zuid-Italië onder de enorme toestroom van vluchtelingen, die zij nauwelijks kunnen bolwerken. Naast de humanitaire crisis is de toestroom ook een gevaar voor de nationale veiligheid van Europese landen: Er zijn steeds meer aanwijzingen dat ISIS-aanhangers zich tussen de migranten begeven om zo Europa te infiltreren.
Als reactie op de misstanden pleiten sommige partijen voor een strenger immigratiemodel op Australische leest. Dit land stuurt alle boten met vluchtelingen consequent terug, en laat geen enkele bootvluchteling toe. Ook publiceert de Australische regering video's die potentiële migranten moeten afschrikken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten