Schokkend: stalkende Belastingdienst in toeslagen-affaire mogelijk verantwoordelijk voor zelfdoding van één ouder

Geen categoriejul 09 2019, 16:00
Nadat tal van ouders bericht kregen van de Belastingdienst dat zij onrechtmatig toeslagen ontvingen braken bij sommigen de stoppen door. Het zure is dat de Belastingdienst doorging met haar stalkingsmethodes -zelfs als bewijs voorhanden was dat de toeslagen rechtmatig waren toegekend. De faalacties van de dienst leidde in één geval tot zelfdoding van een ouder.
Knap werk Rijksoverheid!
Mensen dermate lastigvallen dat in één geval een ouder het licht niet meer zag en vertrok uit deze wereld. Een kind achterlatend. Walgelijk! Het wordt tijd dat we gaan stoppen met het rondpompen van geld via de Rijksoverheid. Dit begint namelijk uit de hand te lopen. En terwijl de gezinnen niets verkeerd deden handelde de Belastingdienst op onrechtmatige en onwettige wijze zo lezen we op de website van RTL Nieuws:

"Alle ruim driehonderd ouders die betrokken waren bij een gastouderbureau in Eindhoven hebben recht op een schadevergoeding. In al deze zaken is niet alleen onjuist en onbehoorlijk gehandeld, nee, het was ronduit 'onrechtmatig'. Contra legem. Tegen de wet. Niet de ouders dus, nee de Belastingdienst zélf. Menno Snel moest beloven dat hij de jacht op een klokkenluider, die op non-actief is gesteld, zou staken, sterker: dat deze klokkenluider met rust zal worden gelaten, omdat-ie goed, integer werk deed."

De Nederlandse burger heeft hier écht helemaal niets aan. Uiteindelijk worden de belastingen betaald door hardwerkende huishoudens en nadat zij de belastingen betalen worden ze afhankelijk van de toeslagen -terwijl zij in het geval van een lagere belastingdruk waarschijnlijk prima de broek hoog konden houden. Volgens journalist Pieter Klein leidde de toeslagen-affaire zelfs tot zelfdoding vanwege de misselijkmakende stalkingsmethoden van de dienst:

"De ouders die in eerste aanleg werden aangepakt hadden allemaal een migratie-achtergrond. Een van die mensen pleegde zelfmoord, nadat de Belastingdienst tienduizenden euro’s terugvorderde"

Hoe een eventuele vervolging van de Belastingdienst eruit gaat ziet met als aanklacht 'dood door nalatigheid' of een zaak 'stalking' weten we niet, maar zo'n rechtszaal lijkt zeker gepast gezien de omstandigheden. En het aftreden van Menno Snel kan wat mij betreft niet snel genoeg gaan. Wat is Nederland toch een ongelofelijk gaaf land!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten