School aborteert reis naar Parijs vanwege terrorisme

Geen categorieokt 03 2014, 20:00
Dit is zo vreselijk slecht.
Een school in Etten-Leur heeft besloten om een geplande schoolreis naar Parijs af te zeggen. De reden? Men is bang voor terroristische aanslagen. Niet omdat de school specifiek bedreigd is of omdat we weten dat er een aanslag op handen is in de Franse hoofdstad, maar gewoon, vanwege de dreiging die uitgaat van islamitische extremisten in het algemeen, en natuurlijk specifiek van ISIS.
Hoewel we in een gewatjefiseerde samenleving wonen blijkt het gros van de Nederlanders deze actie toch belachelijk en vooral laf te vinden. De NOS citeert enkele boze reacties:

"Als de angst gaat regeren, doen we toch iets fout", luidt een reactie op Facebook op het bericht dat een school in Etten-Leur een reisje naar Parijs niet laat doorgaan uit angst voor aanslagen van de islamitische terreurorganisatie IS. En dat is ook de teneur van de meeste reacties.

"Belachelijk en overdreven", noemt iemand de beslissing van de schooldirectie. "Je ontneemt een stel kinderen hun schoolreisje wat door angst is ingegeven." Een ander: "Ernstig overdreven. Laat je nooit leiden door angst, dat kan een samenleving ontwrichten en is één van de doelstellingen van IS."

Andere reaguurders zeggen terecht dat de kans op een dodelijk ongeluk vele malen groter is dan een terroristische aanslag waarbij er kinderlevens verloren gaan. Natuurlijk zijn er een paar lafhartige mensen die daar anders over denken ("Goed dat de school de veiligheid voorop stelt.... Stel er gebeurt wat en het blijkt dat de school van deze risico's wist, dan hebben zij het weer gedaan....."), maar zij vormen godzijdank tocht echt de minderheid; niet in de directie van de school, maar wel in de rest van het land.
Het domste wat we kunnen doen is ons gek laten maken door dreigementen van jihadisten. Als we ons gedrag op die wijze door hen laten beïnvloeden hebben zij de oorlog al half gewonnen. De enige juiste reactie is de rug rechten en juist kinderen te vertellen dat ze gewoon door moeten gaan met leven. Islamitische extremisten kunnen dreigen wat ze willen, maar wij laten ons er niet op een negatieve manier door beïnvloeden; wij zijn de baas over ons leven, zij niet.
Triest dat de school dat niet begrijpt en zo honderden leerlingen des les bijbrengt dat je altijd een stapje terug moet doen als er mogelijk - wie weet - wie zal het zeggen - je weet het maar nooit - gevaar dreigt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten