Schuimbekkende Geert Wilders begrijpt het niet: "OM ziet Marokkanen als ras! Knettergek!"

Geen categoriejul 02 2019, 19:00
In de zaak-Wilders lijkt het Openbaar Ministerie (OM) een scheve schaats te rijden. De PVV-leider verbaast zich over de argumentatie van het OM waarin ze de Marokkaanse groep als 'ras' identificeert. Met deze identificatie toont het OM zich onbekend met de feiten.
Volgens OM was er dus sprake van 'belediging van Marokkanen wegens hun ras'. Bizar. De uitspraak 'belediging vanwege hun ras' is in de traditionele betekenis van het woord 'ras' als in 'etniciteit' ofwel groepsuiterlijk/eigenschappen feitelijk onjuist!
Zo zijn Marokkanen een diverse groep en bestaat het land uit verschillende bevolkingsgroepen en niet alleen uit Arabieren. De bevolkingsgroep Berbers staan bekend vanwege hun lichte huidskleur en blauwe ogen. De groep heeft regelmatig te kampen met discriminatie vanuit nationalistisch-Arabische hoek. De Berbers worden ook 'Spaanse kinderen' genoemd vanwege hun stereotypische Europese uitstraling.
De groep 'Marokkanen' zijn dus feitelijk gezien géén ras en het OM is -zoals Wilders impliceert- niet goed op de hoogte van de feiten. Door haar redenering laat het OM zien niet te weten hoe divers Marokko is en verwisselt het orgaan de 'nationale identiteit' met de 'etnische identiteit'. Door te hameren op het 'ras' van de Marokkanen impliceert het OM zelfs dat Marokkanen als groep 'herkenbaar zijn vanwege hun uiterlijk'.
Het OM lijkt dus de weg kwijt. En Geert Wilders is aan het schuimbekken. Die heeft het écht niet meer. En begrijpelijk. Wellicht is het OM erop uit om Geert Wilders het label 'racist' op te kunnen plakken. Dat kan alleen met deze vorm van argumentatie. De ironie wil echter dat het OM daarmee de feiten negeert en zelf op basis van stereotype's argumenteert. Wat. Een. Grap.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten